- hirdetés -

Orosháza ebben a nehéz helyzetben is szeretné elhozni az ünnepi hangulatot a városba. Feldíszítették a város karácsonyfáját, Gellértegyházán pedig elkészítették a város koszorúját, amelyet a szavazatok alapján levendula lila színű szalagokkal díszítenek. A karácsony egyik jelképét ebben az évben is az Oros-Haza Baráti Kör tagjai alkották meg.

Idén tizenötödik alkalommal készíti el a város óriás koszorúját az Oros-Haza Baráti Kör, így már nagy rutinnal a hátuk mögött vágtak bele ismét a feladatba.

– Kicsit más volt az idei előkészület, mint az elmúlt években. Egy hét alatt alakítottuk ki a teljes koncepciót, de ennyi tapasztalattal a hátunk mögött ez nem okozott problémát. Szerencsére a támogatók most is mögöttünk álltak. Orosháza Város Önkormányzata biztosította az alapanyagok nagy részét, a Vegetáció Kft. pedig a koszorú alapját, a szénát szolgáltatta – mondta Melega Krisztián, az Oros-Haza Baráti Kör titkára.

Az adventi koszorút november 24-én állították össze. Az ehhez szükséges fenyőket egy idős házaspár ajánlotta fel a számukra. A délután folyamán a Kossuth Lajos Technikum és a Székács Jószef Evangélikus iskola diákjai is kivették részüket a munkából, fenyőgallyakat hordtak, pakoltak és mindenben segítséget nyújtottak a szervezet számára.

Az orosháziak idén az almazöld és a levendula lila színek közül választhattak. A szavazást végül igen magas arányban a lila nyerte meg, így az arany egy árnyalatával párosítva, ezzel a színkombinációval találkozhatnak majd Orosháza főterén.

Az első gyertyagyújtás november 27-én, vasárnap lesz, melyet a Székács József Evangélikus iskola műsora követ.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.