- hirdetés -

Békéscsabára utaztak a Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium informatikus tanulói, hogy a Csaba Centerbe szervezett programon mutassák be különleges alkotásaikat.

Különleges, iskolán belüli elfoglaltságot találtak maguknak a Kossuth iskola tanulói, akik robotépítésben értek el rendkívüli sikereket. Ügyességüket már versenyen is kamatoztatták, nyáron nemzetközi versenyen értek el értékes harmadik helyezést.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara december 12-én JóPálya Karácsony címmel rendezett kiállítást a Csaba Center aulájában Békéscsabán, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a változó szakképzésre. A téma az iskolát is érintette, mivel jelenleg informatikai szakcsoportos képzést, a következő tanévtől kezdve pedig informatikus képzést fognak nyújtani az informatika iránt érdeklődő diákok számára.

Népszerű volt az elefántot ábrázoló robot (Fotó: Iskola)

A 9. és 10. osztályos diákok, tanáraik Balog Csaba és Mészáros Melinda vezetésével, robotikával mutatkoztak be a rendezvényen. A verseny robotot, mellyel országos 3. helyezést értek el, Budai Edvin és Szilágyi Sándor mutatta be az érdeklődőknek. Az új építésű robotokat Csík Márton és Gaáli Richárd ismertette a nagyközönséggel, a robot elefánt és robot kutya iránt folyamatos volt az érdeklődés.

Végül a Gaáli Richárd és Babar Attila által épített lépcsőt megmászó robotot is bemutatták, melyet szintén nagy érdeklődés övezett a rendezvényen. Ezen kívül a FANUC ipari robotját is bemutatták, mellyel már a gyártósori robotikába tudják bevezetni tanítványaikat.

– Összességében jól sikerült, sok érdeklődőt vonzó kiállítást tudhatunk magunk mögött, mely a diákjainkat is az újabb robotok megismerésére sarkallta – összegzett beszámolójában a Kossuth iskola.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.