- hirdetés -

A hétvégén Nyírbátorban álltak asztalhoz a legjobb lány serdülő versenyzők, hogy eldöntsék a TOP 24 bajnoki címet. Az orosházi Hudák Dorina kilenc győzeleme és két veresége csak a kilencedik helyre volt elég.

A PET-BAU ASE együttesét a ranglista helyezése alapján Hudák Dorina képviselte, aki a csoportmérkőzések során három ellenfelét magabiztosan legyőzte, csupán az első helyen kiemelt, a Statisztika versenyzőjétől Czeglédi Dorkától szenvedett vereséget.

– Ez elméletileg biztos továbbjutást jelentett, de Czeglédi váratlan veresége a kecskeméti Polónyitól alaposan felborította a papírformát, körbeverések után Dorina csak a második nyolcban, a 9-16 helyezésért folytathatta a versenyt – vázolta Bogdánffy Csaba, a PET-BAU ASE szakosztályvezetője.

Orosházi szempontból balszerencsés és kedvezőtlen körbeverést követően is elfogadhatóan szerepelt Dorina, hiszen ebben a szakaszban hat győzelem mellett csupán egyszer kapott ki, aminek eredményeképpen a kilencedik helyezést magabiztosan szerezte meg.

Bogdánffy Csaba szerint tanulság, hogy ezekre a tényezőkre is figyelni kell, minden poénért meg kell küzdeni, mert a körmérkőzéses lebonyolítás magában hordozza a váratlan fordulatokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.