- hirdetés -

A 2020/2021-es tanévben várható képzésekkel és az intézmény nyújtotta lehetőségekkel ismerkedhettek a továbbtanulás előtt álló diákok a Kodolányi János Egyetemen.

A végzős középiskolásoknak hamarosan döntést kell hozniuk, hogy mely pályára állítják életüket, mely intézményben tanulnak tovább. A Kodolányi János Egyetem nyílt napon ismertette képzési kínálatát december 13-án. Az érdeklődők bepillantást kaptak az intézmény hétköznapjaiba és az általa kínált lehetőségekbe.

Dr. Malatyinszki Szilárd, az egyetem központi székhely igazgatója köszöntőjében vázolta, a Kodolányin végzett hallgatók 91 százaléka helyezkedik el a munkaerőpiacon. Kiemelte, három szakon indítanak duális képzést, melynek előnye a gyakorlatorientáltság, valamint a kereseti lehetőség megléte.

A 2020/2021-es tanévben az alap-, és osztatlan képzésekre való bejutáshoz elengedhetetlen egy tantárgyból emelt szintű érettségit tenni. Az igazgató elmondta, az általuk is kínált felsőoktatási szakképzésekre ez a feltétel nem vonatkozik.

Kovács László, az egyetem oktatási rektorhelyettese elmondta, évről évre népszerűbb az intézmény. Kiemelte, a Kodolányi egyetemnek saját nyelvvizsga rendszere is van.
– A Nyelvvizsga Akkreditációs Központnál ez egy regisztrált nyelvvizsgarendszer. Ahogy az elnevezések is mutatják – TársalKodó és GazdálKodó – a nyelvvizsgáink vizsgázó barátak. A feladatok kommunikáció központúak, gyakorlatilag az érdekli a vizsgáztatókat, hogy megfelelő-e a kommunikáció. Elmondható, hogy kevésbé szőrszálhasogató ez a nyelvvizsga, mint más egyéb – nyilatkozta a rektorhelyettes.

Az érdeklődők előadást hallhattak az egyetemen folyó hallgatói életről is Pangert Evelin, a Hallgatói Önkormányzat elnökének prezentálása által.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.