- hirdetés -

Az ország egyik legnagyobb gasztronómiai versenyén, a VIII. Illéssy Gasztro Kupán tették próbára ügyességüket a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Gimnázium diákjai. A kisújszállási versenyen több száz diák állt rajthoz a különböző versenyszámokban.

A Kossuth iskola diákjai két versenyszámban, a pincérek és a szakácsok között indultak. A szakácsok versenyén a melegkonyhás számban az intézmény három tanulója versenyzett, mely során két óra állt a rendelkezésükre, hogy a helyszínen elkészítsék az előre eltervezett ételeiket az adott nyersanyag kosárból.

A display tányérukon bemutatott étel több elemből állt, melynek elkészítése tökéletesre sikerült, hiszen a zsűri ezüstéremmel értékelte Kis Antónia és a különdíjat is kapó Tarapcsik László teljesítményét, Lipták Dániel nyakába pedig bronzérem került. A tanulók felkészülését oktatóik, Szikora Attila és Gyenge Edit segítették.

A pincérek versenyén díszterítést is kellett készíteni (Fotó: Iskola)

Itt azonban még nem volt vége a kiváló eredményeknek, hiszen amíg folyt a munka, Mrena János pincér tanulói is nekikezdtek feladataik végrehajtásának. Elsőként egy díszterítést kellett elkészíteniük egy ünnepi eseményre, majd elméleti tudásukat bizonyították a pincér totó során, végül pedig menü kártyát kellett szerkeszteniük.

Az iskola beszámolója alapján az eredményhirdetéskor a csapatküzdelmekben induló Mónus Renáta és Fazekas Dominik nyakába került az aranyérem, az egyéni számban induló Farkas Enikő és Görgényi Renáta teljesítményét pedig bronzéremmel jutalmazta az egyébként szigorú szakmai zsűri.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.