- hirdetés -

Két előadással folytatta programsorozatát december 10-én a Petőfi Művelődési Központban az Egészségfejlesztési Iroda. Dr. Nagy Borbála és Paksyné Fekete Klára az ünnepek közeledtével az egészségtudatos magatartás titkaiba avatta be vendégeiket.

Az év utolsó napjaiban általában végiggondoljuk az elmúlt év eseményeit, szétnézünk emberi kapcsolatainkban. Ez az egészségünk szempontjából is fontos dolognak számít, az Orosházi Kórház Egészségfejlesztési Irodája ezért hasonló témakörben szervezett előadást december 10-én, a Petőfi Művelődési Központ Zomba-termében.

Céljuk, hogy az emberek karácsonyi készülődése is az egészségtudatosság jegyében történjen, hogy segíthessenek kiigazodni az egészségtudatos magatartás kialakításában, az életmódváltás útvesztőjében. Elsőként dr. Nagy Borbála, a kórház üzemorvosa osztotta meg a vendégekkel saját és családja körében alkalmazott ismereteit.

Újabb előadásokkal várta az érdeklődőket az Egészségfejlesztési Iroda (Fotó: Rosta Tibor)

– Már régebb óta adok életmódtanácsokat a dolgozóknak alkalmassági vizsgálatok kapcsán, ezért igyekeztem mára olyan előadást készíteni, ami mások számára is segítség. A téli időszakra, karácsonyi ünnepekre nemcsak testileg, lelkileg is érdemes felkészülni – mesélte dr. Nagy Borbála.

Mint mondta, azért választotta a téli időszakot előadása témájának, mert az a szeretet és a hála köré szerveződik. Megemlítette Barna Miklós, a Légzés gyógyító ereje című könyvét is, ami a test-lelki felkészülésben nagy segítséget nyújthat. Ezt követően Paksyné Fekete Klára, az Egészségfejlesztési Iroda mentálhigiéniai szakértője vette át a szót.

Dr. Nagy Borbála kiemelte, a karácsony előtti időszakban is fontos az egészségtudatosság (Fotó: Rosta Tibor)

A második előadás az öt szeretetnyelv köré kapcsolódott, mely bemutatja, kinek milyen szeretetnyelve van. Ha ezt felismerjük egymásnak, sokkal kevesebb konfliktus és probléma lesz az életünkben.
– Nagyon fontosnak tartom, hogy minél többet beszéljünk magáról a szeretetről és ezzel segítsük egymást lelki problémáink megoldásában – tette hozzá Paksyné Fekete Klára.

A vendégek érdeklődve hallgatták meg a számos érdekességet tartalmazó előadásokat, a program végén pedig kérdéseiket is feltehették.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.