- hirdetés -

Szentesen született, Gádoroson nevelkedett, de Orosháza évtizedek óta az otthont jelenti számára. Társadalmi megbízatású alpolgármesterként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló pályázatokért felel. Célja, hogy a városvezetéssel közösen olyan projektek valósítsanak meg, melyek a helyieket szolgálva tovább építik Orosházát. A képviselő-testület új tagjait bemutató sorozatunkban Molnár Béla mesél életéről és az előtte álló feladatokról.

A Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett majd Baján tanult tovább, ahol vízépítőmérnök végzettséget szerzett, fő szakterülete az árvízvédelem és a mezőgazdasági vízellátás. A főiskola elvégzése után vállalkozási tevékenységbe kezdett egy baromfitenyésztő cég résztulajdonosa és vezetőjeként, majd visszatért a vízügyek területére. Még Dancsó József, Orosháza egykori polgármesterének unszolására lett a Fidesz tagja, jelenleg is a párt orosházi szervezetének elnöke.

2006-ban Németh Béla városvezetése idején alpolgármesteri pozíciót tölthetett be Dancsó Józseffel, ahogy fogalmaz: rögösen és nehezen kezdődött az együttműködés, amely egy összeszokott, jó csapatként ért véget.

(Fotók: Rosta Tibor)

– Hasonlóan a mostani feladatomhoz, főleg beruházásokkal foglalkoztam, mint a szennyvízberuházás, ivóvízjavító program, hulladékgazdálkodás és a máltai játszótér. Ezek mellett sok más projektet is megvalósítottam, de talán ezek a legjelentősebbek – emlékezett vissza. Akkoriban a Gyopárosfürdővel kapcsolatos teendők is az ő hatáskörébe tartoztak, nevéhez köthető a fürdő gázfűtésről geotermikusra való átállása is. 2010 nyarán az akkori Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóságnál kapott állást, mint projektigazgató, majd később főigazgató. A 2013-as dunai árvíz védekezési feladatai az irányítása alatt zajlottak, a sikeres akcióra mai napig büszke. Jelenleg a Viziterv nevet viselő állami cégnél áll alkalmazásban, ahol szintén beruházásfejlesztési munkálatokkal foglalkozik.

Mikor Dávid Zoltán felkérte a társadalmi alpolgármesteri feladatok ellátására, nem gondolkozott, egyből igent mondott.
– Nem volt kérdés. Úgy vélem ez egy kötelezettség. Láttam, milyen projekteket indított a város, és úgy vélem a 2006-2010 között alpolgármesterként eltöltött időm alatt kellőképpen ismerem Orosházát ahhoz, hogy kellőképpen szolgáljam a települést – nyilatkozta Molnár Béla.
A megannyi fejlesztésre váró terület közül Gyopárosfürdőt is kiemelte. Úgy véli, a fürdőbe látogató családok számára kevés a vízfelület, több medence kiépítését javasolja a hosszabb távú fejlesztések sorába felvenni, akárcsak a fürdőövezet szállodai férőhelyeinek növelését. Célja a városvezetéssel együtt, hogy Gyopárosfürdő unikális, megfizethető és turistacsalogató üdülőközponttá váljon. Az új ciklusban feladata a TOP pályázatok lebonyolítása. Kiemelte, a jövőben várható két kerékpárútprojekt megvalósítása, melynek keretében a belvárosi szakaszok felújítása, meghosszabbítása és átszervezése is meg fog történni.

(Fotók: Rosta Tibor)

Átalakul az Alföld Gyöngye Hotel, ahol jó minőségű mozi, bowlingpálya és foglalkoztató helyek is létrejönnek, ezek mind a turisták, mind az orosháziak igényeit is szolgálják. Ehhez kapcsolódóan épül egy rendezvény tér is, megfelelő és kulturált helyszínt biztosít rendezvények lebonyolításához, de szintén Gyopárosfürdőn hoznak létre továbbá egy egy játszóházat is.

Tervben van a gyopárosi tórendszer rendezése, egy futókör kialakítása, illetve a fürdő előtti tér szélesítése és felújítása. Technikailag és energetikailag is megújul a diákélelmezés konyhája, illetve a Zöld város II. projekt keretében megnyílik a Táncsics gimnázium előtti tér, a katolikus templom környezetében zenepavilon épül, illetve számos belvárost érintő változás valósul meg.

Megoldódik továbbá a csapadék-vízelvezetés problémája, valamint a Dankó István utcában élők életminőségének javítását is elvégzik a jövőben. Molnár Béla úgy fogalmazott, kellő szerénységgel áll az előtte álló feladatok elé, bízik a képviselő-testület munkájában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.