- hirdetés -

Negyven nyugdíjast hívtak meg kedd délre a művelődési központ Bubik-termébe. Számukra szervezett karácsonyi ünnepséget az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata.

Az évek óta hagyományosan megrendezett ünnepségre meghívott nyugdíjasokat idén is részben a családsegítő, részben a tanyagondnoki szolgálat látókörében levők közül választották. Mint azt a rendezvény létrehozója, a Családsegítő Szolgálat vezetője, Halustyik Éva elmondta, nagyon fontos esemény ez az idősek számára.

Az intézményvezető szívhez szóló megnyitójával kezdődött a rendezvény (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A meghitt, családi körben eltöltött karácsony nem mindenkinek adatik meg. A jelenlevők közt is soknak távol él a családja, egyedül tölti az ünnepet, többen tanyán, ahol még a szomszéd is távol van. Így, ha csak ezen a napon is, de közösségben, régi ismerősök, barátok körében ünnepelnek ezek az idős emberek – mondja el az intézményvezető.

Az ovisok műsora könnyeket csalt a szemekbe (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A hagyományos műsorban a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai zenéltek a meghívottaknak. A Könd utcai ovisok műsora itt-ott könnyeket csalt a fáradt szemekbe és óriási sikert aratott, csakúgy mint Béres Enikő éneke.

A finom ebéd után, karácsonyi ünnephez méltón, a rendező Családsegítő Szolgálat ajándékkal is kedveskedett a meghívott vendégeknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.