- hirdetés -

Éremmel zárták a versenyszezont az orosházi kardozók.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület négy versenyzője december 7-én és 8-án Budapesten, a Vasas SC vívótermében vett részt a GKK Reménység Kard körversenyen, ahol sikeresen szerepeltek. Az újonc női mezőnyben Kis Abigél ezüstérmet szerzett, Rózsa Anna a 46., Janecskó Dorina a 47. helyen végzett. Másnap Papp Zsanett a gyermek kard kategóriában bejutott a nyolcas döntőbe, ahol a 7. helyen zárta a versenyt.

– Sajnos Janecskó Dorina és Rózsa Anna nem igazán tudott ráhangolódni a versenyre és igen hamar, a selejtezők után búcsúztak a mezőnytől, de lesz még alkalmuk szépíteni. Kis Abigél ezen a napon is remekelt és veretlenül menetelt a döntőig. Budapesti ellenfelével sokáig szoros asszót vívott a végén, de a befejezésre elfáradt és 15-10-re alul maradt. Úgy tűnik, ez a lány lett a „mumusa”, hiszen még sosem sikerült legyőznie. A döntőbeli vereség ellenére így is sikerült megőriznie Abigélnek összetettben a ranglista első helyét az újonc női kard korosztályban. Vasárnap Papp Zsanett vívott nagyszerűen a gyermek női kard mezőnyben. Végig türelmes, odafigyelős vívással jutott a legjobb nyolc közé. Itt a 7. helyen zárta a versenyt. Zsani szintén nagy reménysége egyesületünknek, nagyon kitartóan edz. Teljesen reális a mai eredménye és még sokat kell dolgoznia a fényesebb érmekért, de nagyon elszánt és komolyan veszi sportágát – értékelte tanítványai teljesítményét Nagy Nándor edző.

Ebben a naptári évben nincs több pontszerző versenyük a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület sportolóinak, a vívók december 30-án házi versennyel búcsúztatják az évet.

Fotó: egyesület

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.