- hirdetés -

Kolarovszki Nóra, a Fitt Zone Mozgásközpont üzemeltetője és vezető edzője belső indíttatásból kereste fel az Orosházi Kórházat. A csecsemő- és gyermekosztály javára indított gyűjtést. Nem véletlen, hogy őket szeretné támogatni.

A cél 120.000 Ft összegyűjtése. Konkrét tervvel indult a jótékonysági akció, pulzoximétert és hozzá tartozó monitort szeretnének vásárolni a befolyt összegből.

– Én vetettem fel a gyűjtés ötletét, és kerestem meg vele a kórház igazgatóságát – kezdte Kolarovszki Nóra. – Koraszülött voltam és gyermekkoromban sokszor kerültem kórházba. Volt, hogy az ünnepeket is bent kellett töltenem. Régi álmom volt, hogy segítsek a hasonló sorsú gyerekeknek. Tudom, mennyit számít, ha korszerű eszközökkel láthatják el őket. Így megkérdeztem a kórház vezetőségét, hogy milyen eszközre lenne a legnagyobb szükségük az osztályon. Így esett a választás a pulzoximéterre – mesélte Nóra.

Illusztráció: Pixabay

Két helyszínen is gyűjtenek

A pulzoximéter a véroxigénszintet mérő műszer. Dr. Király Csaba gyermekorvostól megtudtuk, hogy a koraszülötteknél kifejezetten fontos a használata. Az eszköz segítségével látható, hogy megfelelő-e a vér oxigénellátása. Ha nem, akkor plusz oxigén adására van szükség.

Kolarovszki Nóra. A fotót készítette: Rosta Tibor

A szervezők két gyűjtődobozt helyeztek ki a városban. Egyet a kórház aulájában, egyet pedig a Fitt Zone Mozgásközpontjának recepcióján.

– Bárki, aki erre jár, dobhat bele, amennyit szán. Valamint a plakáton megadtuk a kórház alapítványi számlaszámát. Akinek kényelmesebb, utalni is tud, csak a megjegyzésbe írja oda, hogy „Gyermekosztály”! Természetesen, ha több pénz gyűlik össze, aminek nagyon örülnék, akkor egyéb eszközöket is be tudnánk szerezni az osztálynak – emelte ki reményteljesen Kolarovszki Nóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.