- hirdetés -

Békés megye idén újra csatlakozott a Délkelet Magyarországi Régiós Fogathajtó Bajnoksághoz mely Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye hajtóit mérettette meg.

A C kategóriában meghirdetett versenyekből a legjobb 4 alapján számították ki hogyan alakul a bajnoki pontállás, melyből egynek saját megyén kívüli versenynek kellett lennie. Az orosházi hajtók itt is igazolták jó formájukat.

A Bajnokság Díjkiosztóját a Tiszaföldvári Lovas Bálon tartották. A régiós bajnokságon a következő orosházi eredmények születtek:

Póni fogatok:

2. Sztojka Mihály Orosházi Szabadidőpark és Lovassport Egyesület

3.Szikora Tamás Széchenyi István Lótenyésztési Egyesület

5. Németh Béla Balázs Orosházi Szabadidőpark és Lovassport Egyesület

Sztojka Mihály egyenletes, jó szerepléssel bizonyított (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A legelőkelőbb helyen végző orosházitól, az OLE versenyzőjétől Sztojka Mihálytól nem meglepetés ez a jó szereplés, hisz ennek a kategóriának volt már országos bajnoka. Az idei országos döntőn is a legjobb idővel teljesítette a pályát, de sajnos egy verőhiba miatt épp lecsúszott a dobogóról. A megyei összesített bajnokságban is csak szoros küzdelemben, mindössze két ponttal lemaradva lett második.

Nagy ló kettes fogatok:

1. Koncsek Ferenc Széchenyi István Lótenyésztési Egyesület

2. Németh Béla Orosházi Szabadidőpark és Lovassport Egyesület

3. Tóth Attila Széchenyi István Lótenyésztési Egyesület

Németh Béla és fogata az augusztusi, bogárzói versenyen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A nagy ló kettes fogatok versenyében az itt második Németh Béla, az idei megyei összetettben is a dobogó második fokára állhatott, míg a harmadik helyezett, nemrégiben Kondorosra igazolt Tóth Attila megyei bajnokként ünnepelhetett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.