- hirdetés -

Az elmúlt évtizedek tapasztalata alapján, Orosházán nagyon várt és számontartott esemény minden évben az Orosházi Lovas Egyesület szervezte lovas majális. A hagyomány folytatódik, idén is megrendezik az eseményt.

Kulik Ferenctől, a lovas egyesület elnökétől megtudtuk, elhárultak az utolsó akadályok is a rendezvény megszervezése elől és az egyesület vezetése tartalmas és érdekes programot állított össze.

– A program kialakításánál első számú szempontként szerepelt idén is, hogy a majálisra kilátogató családok minden tagja megtalálhassa a kínálatban a számára legkedvesebbet. Először is, hogy minél többen élvezhessék a majálist, az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvény ingyenes lesz. A program az Orosházi Kutyakiképző Iskola látványosnak ígérkező bemutatójával kezdődik, majd a fogathajtó megyei bajnokság orosházi versenye veszi kezdetét. A lovas programban délelőtt szerepel az akadályhajtás a kettes, a póni kettes és az egyes fogatok számára. Délután vadászhajtásban mutathatják meg tudásukat lovak és hajtóik. A lovas programot még látványosabbá teszi a gyönyörű, négyesfogatok akadályhajtó versenye és az ugró bemutató. Természetesen május elsején is lesz póni galopp, gazdaverseny és lesznek ügető futamok is – mondja a programról az elnök.

Mint megtudhattuk, az egész napos majálison lesznek ingyenes állandó programok, főként a legkisebbek számára. A gyerekek részére ezen a május elsején is lesznek ugrálóvárak, arcfestés, kézműves játszóház, lufihajtogatás és ingyenesen vehetik igénybe a pónilovaglást és a sétakocsikázást, valamint a kisállat simogatást is. Anyuka, apuka részére ott lesz a szokásos kirakodóvásár és a büfék is kínálnak bőven enni, innivalót.

Igazi családi program kínálkozik tehát, most már csak azt kell remélnünk, hogy az időjárás is kegyeibe fogad minket és szép május elsejei időben lesz részünk. A végére pedig jöjjön egy nem hivatalos hír: Még nem erősítették meg, de úgy hírlik, hogy az évekkel ezelőtt kidőlt, azóta felújított és újra a helyére állított székely kapun léphetnek be majd a pályára a lovas majálisra érkezők…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.