- hirdetés -

Öt új személy foglal helyet Orosháza képviselő-testületében az előző ciklushoz képest, köztük a Fidesz-KDNP és a 8. számú választókerület képviselője, Tóth-Kása Sándor.

Idén töltötte be 50-ik életévét, középiskolai tanulmányait Makón végezte. Kezdetben több szakmát is kipróbált, dolgozott testnevelő tanárként, könyvtárvezetőként és kultúrházi igazgatóként is. Ezt követően találta meg azt a pályát, amin elképzelte életét és sikerült benne megragadnia.
– Közel 30 éve dolgozom a vámszakmában, kipróbáltam a hivatásos állományhoz és a civil élethez tartozó részét, valamint ezzel kapcsolatban végeztem el a vámiskolát Budapesten – mesélte.

Mint mondta, 25 éve nagyjából ugyanazt a 100-120 fős csapatot vezeti, akik szerte az országban és a határátkelőhelyeken vámügyintézőként tevékenykednek. Szakmája mellett a sport, azon belül is a labdarúgás szeretete határozza meg az életét. Korábban több csapatban is megfordult, a megyei válogatottig jutott. Jelenleg már tizedik éve tölti be az OMTK-ULE labdarúgó egyesület társadalmi elnöki pozícióját.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Úgy gondolom sikerült egy európai szintű létesítményt létrehoznunk a gyopárosi bázison, de itt nem szeretnénk megállni, folytatnánk tovább a fejlesztéseket. Az elmúlt években szépen bővült a klub utánpótlásbázisa, 300-400 fős egyesület jött létre a kezdeti 70-hez képest – számolt be az eredményekről.

Tóth-Kása Sándor az október 13-i választások eredményeként a 8. számú választókerület képviselője lett. Mint mondta ez a pozíció innentől kezdve kötelesség, ami nem kevés felelősséggel jár.
– Ügyek mentén kell dolgozni, legyen az kicsi vagy nagy. A 8. körzetnek van három külsős része, Pusztaszenttornya, Kiscsákó és Monor, ott teljesen mások az emberek mindennapi gondjai, problémái, mint például az „üvegvárosban” – mondta.

Feladatának tekinti az utak, járdák felújítását, Monoron az egykori iskola közösségi térré alakítását, Pusztaszenttornyán a széles sávú internet kiépítését. Fontosnak tartja emellett, hogy az „üvegvárosban” ismét megrendezhessék a Lakótelepi Napot vagy hogy a Juhász Gyula utcában kerékpár tárolót állítsanak fel.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Mint mondta, közösségben gondolkodik, fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten a közösség is járuljon hozzá ahhoz, amit kér. Ő maga is szívesebben járul hozzá egy olyan cél megvalósításához, melyről látja, hogy a közösség is hozzáteszi a magáét. A városon belül továbbra is a sport mellett kötelezte el magát, 2020-ban például a Mátrai Stadion felújítását is szeretnék elkezdeni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.