- hirdetés -

Nyílt napot tartottak az érdeklődő nyolcadik osztályos diákoknak és szüleiknek november 29-én a Székács József Evangélikus Iskolában. A tájékoztatót követően foglalkozásokon és önismereti tréningen vehettek részt a vendégek, de az intézmény diákklubja is bemutatkozott nekik.

Kíváncsi nyolcadik osztályosok érkeztek szüleikkel a Székács József Evangélikus Iskola dísztermébe, ahol nyílt napon vehettek részt. A rendezvény egy tájékoztatóval jellegű előadással kezdődött, ahol vázolták a leendő középiskolásoknak a az intézmény kínálatát és jellegzetességeit.

Ezt követően betekintést nyerhettek egy-egy tanórába is, melynek ezúttal az iskola tanulói helyett ők maguk voltak aktív résztvevői.
– Egy kicsit szerettük volna felborítani a hagyományos nyílt nap kereteit a díszteremben tartott tájékoztatót követően azzal, hogy a tanárok most nem a klasszikus módon, a hozzánk érkező nyolcadik osztályosoknak tartsák meg a foglalkozást, amit természetesen a kísérő szülőknek is lehetőségük van megtekinteni – ismertette a részleteket Nagy Róbert, a Székács iskola igazgatója.

Különböző foglalkozásokon, többek közt programozáson vettek részt a diákok (Fotó: Rosta Tibor)

Elmondta, az órakeretet ezért megváltoztatták november 29-én, hogy minden érdeklődő diáknak lehetősége legyen részt vett, mind az angol nyelv-, a biológia vagy épp a programozás tantárgyakból álló foglalkozáson. Ezen kívül az iskola pszichológusa tartott nekik játékos, önismereti foglalkozásokat, de az intézmény diákklubja is bemutatkozott nekik.

Az előzetes regisztrációhoz képest többen is eljöttek, hogy betekintést nyerjenek a gimnázium mindennapjaiba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.