- hirdetés -

Könyvbemutatók, kiállítások megnyitói és közönségtalálkozók kerültek terítékre a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Ezt látta a kameránk nevű sorozatának negyedik, egyben befejező részében november 26-án.

Idén márciusban indult útjára a Justh Zsigmond Városi Könyvtár egyik új kezdeményezése az Ezt látta a kameránk nevet viselő rendezvénysorozat. Elsőként a városi rendezvényeken forgatott videókat mutatták meg az érdeklődőknek. Ezt előbb a könyvtár 70. születésnapján, június 12-én az intézmény dolgozóinak munkájába betekintő videók követték, majd szeptember 17-én a klasszikus és könnyűzenei pillanatokat felidéző bejátszások következtek.

A rendezvénysorozat november 26-án ért véget a negyedik, egyben utolsó múltidézéssel. Ezúttal az irodalmi és művészeti perceket, azaz kiállítások megnyitóit, közönségtalálkozókat és könyvbemutatókat idéztek fel.

A negyedik részével egyben a végéhez is ért a könyvtár sorozata (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Jórészt azokat az eseményeket válogattuk ki, melyek itt történtek a könyvtárban, a Petőfi Művelődési Központban vagy a Városházi Galérián, nagyjából az elmúlt 9-10 év eseményeit ölelik fel. A legrégebbivel kezdünk, a Jókai Annával készült író-olvasó találkozóval, amit további érdekességek követnek – mesélte Törköly József, zenei könyvtáros.

A Jókai Annával készült összeállítást követően a nézők láthatták többek közt a tavalyi, Varró Dániellel vagy éppen a Beállás című könyv szerzőjével, Lévai Balázzsal fémjelzett közönségtalálkozókat, de felidézték többek közt Bauer Barbara és Szabó T. Anna látogatását is.

Törköly József zenei könyvtáros konferálta fel a kiválasztott videókat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az országosan ismert szerzők mellett nem feledkeztek meg a helyi alkotókról sem, Fülöp Bélával vagy Verasztó Antallal való beszélgetéseket is felidéztek a könyvtárba érkező érdeklődők, de Koszorús Oszkár helytörténész, kiállítás megnyitón elhangzó köszöntője is előkerült. A mintegy 80 perces programra sokan voltak kíváncsiak, akik nosztalgikus hangulatban nézték végig a kiválasztott videókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.