- hirdetés -

Hivatalosan is lezárult az önkormányzat vezetésével, valamint Orosháza és Tótkomlós háziorvosi körzeteinek bevonásával működő praxisközösség tevékenysége. Az elmúlt 18 hónap eredményeit november 26-án sajtótájékoztató keretében ismertette Bojtor István alpolgármester és dr. Patvaros Áron.

A bevezető időszakot követően tavaly áprilisban indult útjára Orosháza és Tótkomlós háziorvosi körzeteiben az Európai Unió és a magyar kormány által is támogatott praxisközösség projektje. Az összesen 18 hónapig tartó kezdeményezés során az alapellátást végző háziorvosok és egészségügyi szakemberek egy együttműködő hálózatot alakítottak ki.

Az eredményeket november 26-án sajtótájékoztató keretében ismertették a Polgármesteri Hivatal kistermében. Elsőként dr. Patvaros Áron, a szentetornyai körzet háziorvosa, egyben a projekt szakmai vezetője értékelte az elmúlt időszakot, megköszönve a segítséget, amit a praxisközösség megvalósításához és működtetéséhez kaptak.

Bojtor István és dr. Patvaros Áron értékelték az elmúlt 18 hónap eredményeit (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ebben a 18 hónapban a hozzánk tartozó 16 646 főnek a 20 százalékát sikeresen átszűrtük, ez több, mint 3300 embernek az állapotfelmérő kérdőívét jelenti. Közülük majdnem 1000 fő ment el az általunk biztosított plusz szolgáltatásokat, például szakemberek, dietetikusok, gyógytornászok segítségét igénybe venni. A számok tekintetében így sikerült a vállalt kötelezettséget túlteljesíteni – mondta dr. Patvaros Áron.

Hozzátette, az országban az elsők között zárták le a projekt szakmai, megvalósítási részét, melyet a praxisközösség fenntartási időszaka vált majd fel. Bojtor István, Orosháza alpolgármestere gratulált az orvosoknak és a Polgármesteri Hivatal munkatársainak, akik részt vettek a praxisközösség megvalósításában és lebonyolításában.

A számok tekintetében sikerült a vállalt kötelezettséget túlteljesíteni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Örülünk, hogy ennyi emberhez elért a program és remélem, hogy a lakossági visszajelzések is kedvezőek. Ha csak egy betegség kialakulását meg tudtuk előzni, ha már csak egy életet meg tudtunk menteni már sikeresnek mondható a program, remélem, ez nem az utolsó ilyen kezdeményezés volt – tette hozzá az alpolgármester, kiemelve, hogy mivel kipróbált csapatról van szó, úgy gondolja, a jövőben is jó partnerek lehetnek hasonló projektek megvalósításában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.