- hirdetés -

Siófokon, félmaratonnal zárta a szezont a maratonifutásban és triatlonban is jeleskedő Mokcsay Péter. A fiatal orosházi versenyző sikeres hétvégét zárt, egyéni rekordot döntve teljesítette a távot, melyen családtagjai is részt vettek.

Már hagyományszerűen vesz részt év végén Siófokon a K&H Siófok Félmaraton versenyen Mokcsay Péter, ami idén sem maradt el. Az elmúlt két évben rajthoz állt a szombati és a vasárnapi távon is, melynek végén egy összesített (maratoni) időeredménnyel rangsorolták a versenyzőket, idén a vasárnapi távra húzott futócipőt. Célja tavalyi, éppen ezen a helyszínen felállított egyéni csúcsának megdöntése volt.

– Pénteken utaztunk el, kikapcsolódásként eltöltöttünk ott egy hétvégét a családommal, akik a szombati félmaratonon vettek részt, amit én is végignéztem, ezzel is hangolódva a másnapi programra – mesélte.
Családtagjainak is eseménydúsan telt a hétvége, húga, Mokcsay Réka második félmaratoniját majdnem két óra alá húzta be, de szüleik is kiváló teljesítményt nyújtottak.

Korábban többször versenyzett Siófokon Mokcsay Péter, idén sem volt kérdés, hogy elutazik (Fotó: Facebook)

Edzőjével a versenyt megelőző napon taktikát váltottak, a másfél órás cél eléréséhez 4:15 perc/kilométeres tempót igyekeztek felvenni már az elején, melynek köszönhetően minimális lassulással ért volna célba.
– Sajnos az utolsó 3-4 kilométeren már kritikus volt a helyzet, ekkor már nem bírtam úgy tartani a tempót, 4:30-4:40-es kilométerek is becsúsztak a végére, ami 4:20-as átlagot jelentett a 21 kilométeres táv végére – számolt be futásáról.

Az így teljesített 1:31:35-ös időeredmény az abszolút mezőnyben 49-ik, korosztálya mezőnyében pedig 4-ik helyet eredményezett, nem mellesleg új egyéni csúcsot.
– Összességében sikeres hétvégét zártam, a verseny, bár nem az elvártak szerint, de jól sikerült és fejben is tökéletes felfrissülést jelentett – mondta a fiatal versenyző.

1:31:35-ös idejével sikerült megdöntenie egyéni rekordját (Fotó: Facebook)

Hozzátette, a következő szezonban sem lesz megállás, egy rövid pihenő után amennyire egyetemi vizsgái engedik, megkezdi a téli alapozást. A tervek szerint a Balaton Szupermaraton négynapos, 200 kilométeres távján szerepel majd harmadmagával, az évek óta bajnok duóhoz csatlakozva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.