- hirdetés -

Orosházán született, megjárta Új-Zélandot és Budapestet is, a szíve mégis visszahúzta gyökereihez, családjához és barátaihoz. A város iránti elkötelezettsége és az emberek megsegítéséért érzett kötelességtudata vezette a képviselői pályára. Képviselői munkája során arra törekszik, hogy a város még élhetőbbé váljon, a lakosság valós szükségleteinek figyelembe vételével, a személyes kapcsolatok kialakítására fókuszálva.

Szülei munkaszeretetre, becsületre és maximalizmusra nevelték Szokolai-Olasz Mónikát, melyért a mai napig hálás. Kezdetben a postán dolgozott,
majd ezt követően választotta a szociális szakmát, amely hivatásává vált.
– Először szociális asszisztens képzést végeztem, majd elhelyezkedtem a Platán Idősek Otthonában, mint mentálhigiénés munkatárs. Ezt egy kis kitérő követte, kipróbáltam magam a felnőttoktatás területén is, de végül visszatértem szociális munkás végzettséggel az Egységes Szociális Központhoz. Akkor nappali- és alapellátások egységvezetőjeként helyezkedtem el, majd ezt követően lettem az Egységes Szociális Központ szakmai igazgatóhelyettese – mesélte.

Az otthonról hozott értékrend határozza meg jelenét, emberi hozzáállását az élet minden területén. Munkáját teljes odaadással, lelkiismeretesen végzi.

(Fotó: Rosta Tibor)

Szociális szakemberként hivatása és képviselői munkája elkülönül, ám az Egységes Szociális Központ (ESZK) szakmai igazgató helyetteseként meríthet szakmai tapasztalataiból is, amely jelentősen segítheti képviselői tevékenységében. Kezdeményezésére indult el az ESZK berkeiben a kutyaterápia, valamint az önkéntes kávéházi felszolgálás. Felkérést kapott a Kodolányi János Egyetemtől, hogy hallgatóikat oktassa, azonban számos elfoglaltsága miatt ezt már nem tudta elfogadni.

Történetek és sorsok övezik mindennapjait, így már azelőtt is sokan megkeresték kérésekkel és kérdésekkel, mielőtt a politika útjára lépett volna. Segítőkészsége és tenni akarása sarkallta arra, hogy elinduljon a 2019-es önkormányzati választáson, mint az 5. választókerület képviselője, végül kompenzációs listán került be Orosháza testületébe. Feladatának tekinti, hogy szorgalmazza a panelprogramhoz való csatlakozást, a temetőkertek rendezését, az utak, járdák javítását, parkolási problémák megoldását, és az idősebb korosztály szórakozási lehetőségeinek kibővítését. Ezen célok megvalósításáért már tett is lépéseket. Elmondta, sikereket csakis együttműködéssel lehet elérni, reméli az elkövetkezendő öt év eredményekben gazdag lesz. Hozzátette, képviselői juttatásának egy részét rászoruló személyek és családok részére ajánlja fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.