- hirdetés -

Pályaorientációs napot tartott pénteken a Táncsics Mihály Gimnázium, melyen üzemek és több egyetem küldöttsége próbált segítséget nyújtani a diákoknak a pályaválasztás nehéz döntéséhez.

Második éve rendezi a gimnázium a pályaorientációs napot, mely az eddigi tapasztalatok alapján sok diáknak segít megtalálni a gimnáziumi évek után, a továbblépés útját. Misinszkiné Szőke Nóra igazgató helyettes elmondta, hogy az mostani rendezvényen is igen széles a kínálat.
– Nagy szükségük van a diákoknak az ilyen napokra, hisz a középiskola utáni életpálya megtalálása egyre nehezebb feladat számukra. Nagyon kevesen vannak azok, akik már korán eldöntik mit szeretnének csinálni és tartják is magukat ehhez. Nem ritka, hogy még 12. évfolyamban sincs elképzelésük a folytatásról. A mai napon széles körben kaphatnak információkat és segítséget a döntéshez – mondta el az igazgató helyettes.

A Városi Kórház Egészségfejlesztési Irodája, a Járási Hivatal mellett nagy cégek, mint a Linamar, a Bosch és persze az egyetemek standjai várták az érdeklődő diákokat a tornaterem kiállításán. A Szegedi Tudomány Egyetem szinte minden kara, a Neumann János Egyetetem – közismertebb nevén a GAMF -, a Kodolányi János Egyetem, a Gál Ferenc Főiskola, az ELTE, a Nagyváradi Egyetem képviselői tartottak előadásokat, melyeken igyekeztek kedvet csinálni és minél átfogóbb képet adni az intézményükben folyó munkáról és az egyetemi életről.

Az egyetemisták között szép számmal akadtak a Táncsics volt diákjai közül. Az orvosi pályára készülők, az informatikusok és a gépészmérnök hallgatók közt is találkozhattunk velük. Simon Tamás a SZTE Orvosi Karát népszerűsítette.
– Nagyon jó egyetemistaként visszatérni a régi iskolába. Nagyon sokat jelent számomra a Táncsics. A sok szép emlék mellett rengeteget adott nekünk ez az iskola, és nem csak a tananyagra gondolok. Annak idején mi is kaptunk segítséget, többek közt a pályaválasztáshoz is, most pedig én mondhatom el a mai gimiseknek, hogy az általam tanult hivatás a legszebb a világon – foglalta össze Simon Tamás.

Bár az ilyen és hasonló rendezvények hatékonyságát mérni lehetetlen, vagy legalább is nagyon nehéz, de a gimnázium vezetése bízik abban, hogy sok diáknak tudtak a mai napon is segíteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.