- hirdetés -

Péntek este nagyon fontos, kis túlzással azt is mondhatnánk, sorsdöntő mérkőzés vár NB I-es férfi kézilabdázóinkra. A rangadón a Mezőkövesdi KC együttesét fogadják Ratko Djurkovic tanítványai.

A pénteki vendég matyóföldiek jelenleg négy ponttal, a tabella 11. pozícióját foglalják el. Utóbbi három meccsükön kikaptak a Csurgó és a Tatabánya együttesétől, és döntetlenre végeztek az utolsó helyen álló Vác ellen. Az orosháziakhoz hasonlóan nekik is égető szükségük van minden megszerezhető pontra, így valószínűleg győzni akarnak Orosházán is.

A Vác elleni mérkőzésen a 11 gólos Németh László igazi vezére volt a csapatnak. Ezt szeretné pénteken is. (Fotó Kecskeméti Krisztina)

A hazai csapat biztató formát mutatott az utóbbi időben. Ugyan vereséget szenvedtek Tatabányán, de egy nappal(!) később bravúros továbbjutást vívtak ki a szintén első osztályban szereplő Dabas otthonában, a Magyar Kupában. Legutóbbi hazai találkozójukon is győztesen jöhettek le a pályáról a Vác ellen. Ha pénteken sikerülne győzniük, pontszámban utolérnék a vendég kövesdieket. A csapat vezetőedzője Ratko Djurkovic csak a győzelemben gondolkodik:

– Tudjuk, hogy számunkra csak a győzelem jöhet számításba, ami a pénteki mérkőzést illeti. Ezek szerint is készülünk, jó hangulatú összecsapást várok, ahol számítunk a szurkolóink támogatására. Biztos vagyok benne, hogy nagy erőt kell befektetni a mérkőzésen, de kellő koncentrációval párosítva úgy gondolom, ez nekünk meg is van ahhoz, hogy sikerrel vegyük az előttünk álló akadályt – nyilatkozta a mester a klub honlapján.

Jó hír az orosházi csapat háza tájáról, hogy minden játékos – kisebb problémáktól eltekintve – egészséges, és bevethető lesz a pénteki találkozón. Az edző és a játékosok remélik, hogy telt ház előtt, fergeteges biztatás mellett játszhatnak, és sikerül örömet szerezniük a szurkolóknak.

Az Orosházi FKSE-LINAMAR – Mezőkövesdi KC bajnoki találkozó november 22-én, pénteken este 19:00 órától kezdődik az Eötvös sportcsarnokban. A mérkőzést a Hargitai Gábor – Markó Gábor játékvezetői páros dirigálja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.