- hirdetés -

Különleges tevékenység keretében valósult meg a Vakok és gyengénlátók orosházi körzeti csoportjának november 19-i foglalkozása. A tagok a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban süteményversenyt tartottak, ahonnan senki sem távozott üres kézzel és gyomorral.

Az adventi készülődés jegyében tartott süteményversenyt a vakok és gyengén látók orosházi csoportja.
– Mindannyian háziasszonyok vagyunk, szeretünk sütni, főzni. Erre az alkalomra mindenki a kedvenc ünnepi, vendégváró süteményét készítette el – ismertette Sipos Erika, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének orosházi körzeti csoportvezetője.

(Fotó: Rosta Tibor)

A csoportvezető kiemelte, fontos, hogy legyenek ilyen rendezvények.
– Szeretnénk ezzel is kimozdítani sorstársainkat a szürke hétköznapok monotonitásából, emellett lényeges azért is, hogy jól érezzék magukat és tudják: minden szempontból számítunk rájuk – fogalmazott Sipos Erika.

A versenyre készült süteményeket háromtagú zsűri értékelte. A zsűrielnöke Urbán Ildikó cukrászmester, a szarvasi Ildikó cukrászda vezetője volt, mellette Buzai Csaba a Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója, illetve a könyvtár egyik dolgozója, Bogdánné Kiss Tünde foglalt helyet.
– A hét versenyző által készített süteményt elsősorban íz alapján értékeltük, de emellett fontos volt a küllem is – fogalmazott Urbán Ildikó.

(Fotó: Rosta Tibor)

Az orosházi csoport egyik tagja, Kavakné Hábli Zsuzsanna a mai versenyre mazsolás, gesztenyés alagúttal nevezett.
– Ez egy görög joghurtos sütemény, amelyet őzgerinc formában készítettem el. Régen többször csináltam, mostanában inkább újdonságokkal kísérletezem. Ezt a süteményt otthon nagyon szerették, ezért esett erre a választásom – mondta a versenyző.

Mint mondta, a többi nevezővel együtt olyan süteményeket hoztak az eseményre, amelyeket az ünnepi időszakban szoktak elkészíteni. A sütemények között olyan különlegességet is kóstolhattak a jelenlévők, mint például a glutén és tejsavmentes sütemény, melyet az ételallergiások is fogyaszthatnak.

Az esemény végén a zsűri első három helyezettet hirdetett, de a részvevők közül senki sem távozott üres kézzel.
– A nyertes egy tortahordó dobozt és sütőfóliát kapott, a második helyezett egy szilikon tortaformával lett gazdagabb, a harmadik helyezett pedig kelesztőtálat, valamint sütőfóliát kapott. A rendezvény végén minden résztvevő egy illatgyertyát vihetett haza – zárta Sipos Erika.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.