- hirdetés -

Minden lokálpatrióta orosházit örömmel tölt el, ha a város valamelyik intézménye országos elismerésben részesül.

Tegnap délután érkezett a levél, melyben a rangos elismerés elnyeréséről értesítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkársága az orosházi könyvtár igazgatóját és munkatársait.

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdeti meg minden évben ezt a pályázatot, melyre a minőségirányítási rendszerrel dolgozó könyvtárak jelentkezhetnek, amennyiben úgy érzik, hogy a megfelelő szintet elérték. Sokat kel előtte dolgozni ehhez. A munkatársak személyenkénti önértékelését el kell készíteni, be kell küldeni egy sor dokumentumot. Az összes szabályzatunkat, az elégedettségi kérdőívek, felmérések eredményeit, beszámolókat. Ez után érkezik az elbíráló bizottság. Októberben érkezett Orosházára a két független szakértő, akik egy teljes napot töltöttek nálunk – avat be a részletekbe Buzai Csaba.

Több remek kezdeményezés és sok munka elismerése az odaítélt díj (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A beküldött dokumentumok áttanulmányozása után felmerülő kérdéseket vizsgálták. Megnézték a számukra nem teljesen egyértelmű dolgokat és elbeszélgettek a könyvtárosokkal, hisz mindenkinek elkötelezettnek kell lenni a minőségirányítási rendszer irányában. A beküldött anyagok és a helyszíni szakértői szemle alapján ítélték oda a kitüntető címet. Az idén öt megyei, és két városi könyvtár kapta meg.

– Januárban, a Magyar Kultúra Napja alkalmából, Budapesten vehetjük át hivatalosan és öt évig viselhetjük a Minősített Könyvtár címet. A vele járó pénzjutalomból kiválóan működő nagyobb könyvtárakat látogatunk meg, csapatépítő tréningeket tartunk – tette hozzá az igazgató.

Fennállásának hetvenedik évfordulóját emlékezetessé tette a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mutatva fenntartónak és a városnak, hogy nívós munkát végeznek. Az év elején ingyenessé tett intézmény látogatottsági és kölcsönzési adatai folyamatos növekedést mutatnak. A gyermekkönyvtár nem rég vehette át a legjobb és legkreatívabb gyermekkönyvtárnak odaítélt Vándorbagoly díjat, most pedig a rangot jelentő Minősített Könyvtár cím teszi teljessé a dicsőséglistát.

Buzai Csaba és munkatársai örömmel fogadták a hírt és meg is köszönik :

– Köszönjük a partnereinknek, akikkel együttműködünk, a barátainknak, akik segítenek, mikor kérjük, a fenntartónak, hogy mellettünk áll, a sok könyvtárnak és könyvtárosnak, akikkel együtt dolgozhatunk, a sajtó munkatársainak, és legfőképp köszönjük NEKED kedves olvasó, hogy használod könyvtárunkat!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.