- hirdetés -

Három orosházi fiatal képviselte a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesületet a bolgár fővárosban.

A helyi egyesület reménységei a szófiai nemzetközi U14 korcsoportos kardversenyen vettek részt. Hét ország, 72 nevezett vívója közül Kis Abigél az 5. helyen végzett, míg Janecskó Dorina a 37., Rózsa Anna az 56. helyen zárta a versenyt.

– A selejtező kört mindhárom versenyzőnk ügyesen teljesítette és ezzel a 64-es főtáblára írták magukat. Kis Abigél összesen három tust kapott, így a ranglista első helyét szerezte meg és kiemelt lett a folytatásban. Sajnos a szerencse úgy hozta, hogy a hat magyar lányból négyen azonos ágra kerültek, így elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb egymással vívjanak. Abinak így is sikerült a nyolcas döntőbe kerülnie. A legjobb négy közé jutásért nagy ellenfelét, Domokos Emesét kapta, akit ezúttal sem tudott legyőzni. Vigasztal minket, hogy Emese remek formában vívott és végül meg is nyerte a versenyt, így magyar himnusszal zárult a megmérettetés – adta tudtul Nagy Nándor edző.

A három orosházi versenyző Szófiában (Fotó: egyesület)

Annának és Dorkának a tapasztalatszerzés volt a kitűzött célja, ügyesen vették az akadályokat, szépen vívtak. Abigél, aki jelenleg is korosztályos válogatott, egyre komolyabb nemzetközi szerepléseket tudhat maga mögött. – Jó érzéssel tölt el minket, hogy amit az egyesületünkben tanulnak a gyerekek, az világszínvonalon is megállja a helyét – tette hozzá a szakember.

Eredmények:

5. hely Kis Abigél

37. hely Janecskó Dorina

56. hely Rózsa Anna

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.