- hirdetés -

Lehet szeretni a tanulást? Jó iskolába járni? Sokan ezekre a kérdésekre nemmel felelnek, pedig az ismeretszerzés, a tudás megszerzése nem csak fáradtságos úton jöhet létre. A Vörösmarty iskolában vallják, játékosan, sokat nevetve, közösségben, együtt tanulni bizony remek.

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában arra törekednek, hogy az óvodából kíváncsian, érdeklődően érkező gyerekeknek a kapukat kinyissák, az utat a tudáshoz úgy mutassák meg, hogy közben ne veszítsék el kedvüket. Tudják, a motiváció a legfontosabb: aki szorgalmas, kíváncsi, bármit elérhet! A tanulási motiváció fontosságát igazolja évről évre egyre több nagyszabású kezdeményezés is. A Kódolás Hete az egyike ezeknek a programoknak. A digitális kompetenciák és az algoritmikus, problémamegoldó gondolkodás nélkül nehéz lenne boldogulni a jövőben, ezért is érdemes már kisgyermekkorban a kódolással megbarátkozni.

– A Kódolás Hetéhez bárki csatlakozhat, aki a játékos, élménygazdag tanulás útját választja. Ennek keretében olyan programokat lehet kipróbálni, melyek tanárnak és diáknak egyaránt élménytelivé teszi a mindennapokat. Magyarországon az eseményeket a Digitális Pedagógiai és Módszertani Központ fogja össze. A Vörösmarty iskolánk harmadik éve vesz részt az októberi kezdeményezésben. Innovatív pedagógusainknak köszönhetően számos érdekes eszközt, módszert ismerhetnek meg a gyerekek az iskolában. Az idei év újdonságai a drónok, az Ozobot kisrobot, az ArTec robotok és Scottie, a kis űrhajós robot voltak. Időt és energiát nem sajnálva folyton megújulva ismétlődnek a Kódolás Heti eseményeink: idén 54 programot, több mint 1000 résztvevővel szerveztünk október 5-20. között. Az eseményeket regisztráltuk egy közös felületen, majd pályázatot nyújtottunk be. A zsűri döntése alapján iskolánk ebben az évben az országos verseny három fődíjából az egyik fődíjat „elhozta”. Minden korábbi rekordot megdöntő részvételi adatok mellett is az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában kapcsolódtak be legtöbben a helyi rendezvényekbe, így a Digitális Jólét Nonprofit Kft. támogatásával: „A legtöbb résztvevőt mozgósító iskola” díj tulajdonosai lettünk. Jutalmunk pedig 150 ezer forint értékű oktatási eszköz lett – foglalta össze Csányi Judit általános igazgatóhelyettes.

Hozzátette, büszkék az elért eredményeikre és igen nagy öröm számukra, hogy ilyen sokan velük együtt ünnepelték a kódolást. Az átélt események velük maradnak és sok eszköz a mindennapjaikat színesíti a továbbiakban is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.