- hirdetés -

Márton-napi ludasságokat tartottak a Kisharang Bölcsődében, ahol a kézműves foglalkozások mellett, a gyerekek szülei betekintést nyerhettek az intézmény mindennapjaiba.

A Kisharang Bölcsődében hagyományaiknak megfelelően ismét Márton-napi ludasságokat rendeztek, november 13-án.

Dénes-Földesi Mónika bölcsődevezető elmondta, ez egy jó lehetőség arra, hogy a kisgyermeknevelők és a szülők kötetlen formában tudják építeni a kapcsolatot. kiemelte: fontos, hogy legyenek ilyen rendezvények, mert ilyenkor olyan témákat is megbeszélhetnek egymással a szülők és a nevelők, amelyek a hétköznapi rohanásban nem biztos, hogy felmerülnek.
– Az esemény keretében a gyermekeket a csoportokban kézműves foglalkozásokkal várták, melyek témája a libákhoz és a Márton-naphoz kötődik. A legkisebbek nap közben ajándékot készítettek a szülőknek, elsőként azokat adták át, majd kötetlen beszélgetéssel folytatódott a program – ismertette Dénes-Földesi Mónika.

Hozzátette, ilyenkor a konyha is igyekszik valamilyen formában beleilleszteni a bölcsődei étrendbe az ünnepet. Általában olyan jellegű ebéd vagy desszert kerül ilyenkor az asztalra, amely illik a Márton-napi hagyományokhoz.

Zárásként a bölcsődevezető elmondta, nem csak a Márton-napi ludasságok az egyetlen ilyen rendezvényük, jövő hónapban Mikulás-napi ünnepséggel szeretnének kedveskedni a gyerekeknek, majd karácsonyi ünnepségre is sor kerül, ahova ismét várják a szülőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.