- hirdetés -

Az orosházi vállalat már évek óta megméreti magát az OFA pályázatán, ahol felelős foglalkoztató cégek indultak. A Linamar Hungary Zrt. a harmadik helyet szerezte meg.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) pályázatot hirdetett, mely során felelős foglalkoztatókat, az ország azon munkáltatóit keresték, akik az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik és megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében erőfeszítéseket is tesznek.

Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket. A felelős foglalkoztató olyan eszközöket alkalmaz és tevékenységeket folytat, amelyek elősegítik a munkavállalók fejlődését és elkötelezettségét. Fontosnak tartja a minőségi munkahelyek megteremtését, a közösségteremtést, a fejlődési és előrelépési lehetőségek biztosítását, a képzést és fejlesztést, a csapatépítést, az egészségmegőrzést, a helyi közösségek és az egész társadalom fejlődését egyaránt.

Idén öt kategóriában 53 cég, 64 pályázatát bírálta el a szakmai zsűri. A nagyvállalatoknál külön értékelték a 251-2000 és a 2000-nél több munkavállalót foglalkoztató nagyvállalatokat. A Linamar idei pályázatra benyújtott anyaga utóbbi kategóriában a harmadik helyen végzett, amit Parászka Tibor, a vállalat HR igazgatója, és Nagyné Takács Éva HR osztályvezető vették át Budapesten a Várkert Bazárban rendezett díjátadón – írja közleményében az orosházi vállalat.

Fotó: Nagyné Zavada Andrea

– Felelős foglalkoztatónak lenni nem egy állapot, hanem egy irány, ami felé folyamatosan törekednünk kell és mindig többet kell tennünk azért, hogy ez irányba haladjunk. Több éve megméretjük magunkat az OFA Felelős Foglalkoztató pályázatán, 2017-ben képzési különdíjat kaptunk. A díjazottaktól tanulva minden évben bővítettük jó gyakorlatainkat, ennek eredményeként most nekünk is sikerült díjat nyernünk, ez azt mutatja, hogy jó úton haladunk. Fontos elismerés, amire mindannyian büszkék vagyunk” – emelte ki Parászka Tibor HR igazgató, hozzátéve, családi és egészségnapuk, sportnapuk és számos közösségépítő rendezvényük mellett az idei évben egész nyáron táboroztatást biztosítottak munkavállalóik gyermekeinek, és tovább tudták fejleszteni jótékonysági futóversenyüket is, amit rekord összegű adománnyal zártunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.