- hirdetés -

Az iskola fennállásának 125. évfordulójára megvalósított rendezvénysorozatot jótékonysági bállal koronázta meg az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola november 9-én.

A szombat esti rendezvényre több, mint százötvenen váltottak jegyet, tudván, hogy a bál bevételét az iskola informatikai képzésének, gépparkjának fejlesztésére fordítják.

Víghné Pintér Lilla igazgató elmondta, hármas évfordulót ünnepeltek az idei sorozattal, melynek záró akkordja a jótékonysági bál.

– A városunk 275, az orosházi Református Egyház 160, iskolánk pedig 125 éves az idén. Ez a három kerek évforduló adja az apropót. A mostani jótékonysági bállal nemes célt tűztünk ki magunk elé. Az oktatásban egyre nagyobb hangsúllyal szereplő informatikai képzést szeretnénk iskolánkban fejleszteni, az ehhez szükséges eszközökre fordítjuk a bevételt. Szerencsére sokan mellénk álltak ebben a törekvésünkben, hisz Orosházán nagyon sokan, nagyon sok szállal kötődnek intézményünkhöz – mondta el az igazgatónő.

Az ünnepi műsor egy rövid, ám annál tartalmasabb, az iskolát bemutató filmmel kezdődött, majd Pusztainé Szabó Margit címzetes igazgató, Víghné Pintér Lilla igazgató, és Szalkay Róbert református lelkész osztotta meg gondolatait és köszöntötte a jelenlevőket.

Azt, hogy a 125 éves iskola áll, él, és virul, Szalkay Róbert beszédében első sorban Istennek, e mellett a nagyszerű alapokat lerakó pedagógus elődöknek, aztán a jelenkori lelkes és felkészült tanároknak és az iskolához kötődő szülőknek köszönte.

A köszöntők után egy rendkívül sokszínű és színvonalas műsor következett. A több műfajban megszólaló zeneszámok – még Szalkay Róbert lelkész is a zongorához ült – és a társas tánctól a modern táncokon keresztül a néptáncig felvonultatott műsorszámok közt mindenki találhatott neki tetsző produkciót.

A műsor utáni vacsorát Melis Csaba és csapata, a kitűnő hangulathoz, tánchoz szükséges zenét pedig a Silver zenekar biztosította.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.