- hirdetés -

Idén is töretlen népszerűséggel közlekedett a dottó Orosháza és Gyopárosfürdő között. A kisvonatot többségében a helyiek vették igénybe ebben az évben.

Október végén közlekedett menetrendszerűen utoljára ebben az évben Dotto Ottó a város kisvonata. Ez volt a negyedik éve a járműnek és most is elmondható, hogy igen kedvelt közlekedési forma volt a városban.

A felelős Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt vezérigazgatójától megtudtuk, hogy ebben az évben 10 332 fő váltott jegyet a kisvonaton, ebből hatvan százalék helyi lakos volt, a maradék negyven százalékot pedig az Orosházára látogató turisták teszik ki.

– A jegyárbevételünk meghaladta a három millió forintot, ami az előző évhez képest 15 százalékos emelkedést jelent – ismertette a bevételi adatokat az OrosCafénak Benkő Ferenc, hozzátéve egyre többen használják különböző rendezvényekhez is a közlekedési eszközt.

– A főszezonban menetrend szerint napi hat járat közlekedett júniustól szeptemberig, illetve a szezonon kívül májusban és októberben pénteken, szombaton és vasárnap járt a dotto. Az óvodás, iskolás és nyugdíjas csoportok körében is népszerű, de már többször esküvőhöz is igénybe vették – nyilatkozta a vezérigazgató.

Benkő Ferenc azt is elmondta, hogy még nem vonult téli pihenőre a kisvonat, hiszen ahogy megszokhattuk az adventi vasárnapokon szintén az utcákat járja majd. Emellett ha különböző rendezvényekhez valaki igénybe venné, nyitottak rá és állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.