- hirdetés -

Diákkutatói ösztöndíjak megpályázására ad lehetőséget a Kodolányi János Egyetem. A támogatásban 10 diák részesülhet, akik az iskola tevékenységéhez kapcsolódó fő területeken nyújtanak kiemelkedő teljesítményt.

A Kodolányi János Egyetem az EFOP-3.4.4-16-2017-00001 „Pályaorientáció és felkészülés az intelligens szakosodás szakmáira” nevű projekt támogatásával ösztöndíj elnyerésére pályázatot hirdet középiskolás diákok részére.

A pályázatra 14 év feletti, Békés és Csongrád megyei lakcímmel, illetve középfokú intézményben jogviszonnyal rendelkező diák jelentkezhet. A jelentkezéshez az adatlap és nyilatkozat kitöltése, valamint személyi igazolvány, lakcím-, adó- és TAJ kártya másolatának megküldése szükséges a radics.orsolya@kodolanyi.hu e-mail címre. A jelentkezni 2019. december 10-ig lehet.

Az ösztöndíjban a Kodolányi János Egyetem tevékenységéhez kapcsolódó matematikai, természettudományos, informatikai, műszaki szakok területén, kiemelkedő tanulmányi-, tudományos- teljesítményt nyújtó középiskolás diák részesülhet.

Azok a diákok, akik korábbi Diákkutatói vagy Kodolányi ösztöndíjban részesültek, illetve Kodolányi Tanulmányi Versenyt nyertek a pályázatban nem vehetnek részt.

Pályázati feladatok ütemezése:

  1. forduló: az online feltöltött, neves szakemberek portrévideóival kapcsolatos űrlapon (https://moodle.kodolanyi.hu) szereplő tesztkérdések megválaszolása 2020. január 2-ig
  2. forduló: esszé készítése és megküldése a fenti e-mail címre 2020. január 15-ig a következő MTMI területekről: matematika, informatika, fizika, biológia, kémia, műszaki tudományok, valamint a fentiekhez kapcsolódó társadalomtudományi témából.

Az esszé formai követelményei

A külső borítón az alábbi adatok szerepeljenek: az intézmény megnevezése, a készítő neve, a dolgozat címe, valamint az évszám.

A főszöveg (esszé) minimum 5 oldal, maximum 10 oldal terjedelmű legyen, 12-es betűmérettel, Times New Roman betűtípussal és 1,5-ös sortávolsággal. A margók jobb oldalon, fent és lent 2,5 cm, a bal oldali szintén 2,5 cm. A lábjegyzet a lap alján, folyamatos számozással szerepeljen. Az irodalomjegyzék a főszöveg után, 12-es betűmérettel, valamint 1-es sortávolsággal jelenjen meg.

Hivatkozás formája: Szerző(k) neve, (megjelenés éve): Cím, Kiadó neve
Képanyag: mellékletként számozva, a szövegrészben erre hivatkozva

A pályázat díjazása:

I. helyezett – 150.000,- Ft pénzjutalom
II. helyezett – 100.000,- Ft pénzjutalom
III. helyezett – 60.000,- Ft pénzjutalom
IV – X. helyezett – 30.000,- Ft pénzjutalom

A pályamunkák (esszék) beadásának határideje: 2020. január 15. Az ünnepélyes díjátadóra és a nyeremények kifizetésére 2020. februárjában kerül sor. Az esszéket egységes szempontrendszer alapján öt oktatóból álló bizottság külön bírálja el. Az értékelések összesítése után alakul ki a helyezettek sorrendje.

Egy intézményből maximum három jelentkező diák nyerhet. A pályázat résztvevőinek lehetősége van az Egyetem tudományos rendezvényén előadást tartani, valamint a szakmai munkában közreműködni.

Az érdeklődők bővebb információt az alábbi elérhetőségeken kaphatnak: E-mail: radics.orsolya@kodolanyi.hu Telefon: 30/862-9105 Személyesen: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/F.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.