- hirdetés -

Komoly, határozott terve van a kézilabdával az orosházi kapussal. Gedó Fanni az ONKC ifjúsági csapata mellett a felnőttben is egyre több lehetőséget kap, érzi a bizalmat.

Az Orosházi Női Kézilabda Club tizenhét éves saját nevelésű kapusa hétről hétre a felnőttel készül. Gedó Fanni tavaly bemutatkozott NB I/B-s tétmérkőzésen, de már ebben a szezonban is megmutatta mire képes a felnőttek között. A klub honlapjának nyilatkozva elmesélte, mikor először ment felnőtt edzésre, izgult hogyan tud majd beilleszkedni, de mint kiderült alaptalanok voltak a félelmei.

– Egész jól sikerült beilleszkednem, mivel nagyon befogadóak voltak. Nagyon jól érzem magam köztük, sokat segítenek. Vágó Attilától is jó visszajelzéseket kapok a teljesítményemet illetően, érzem a bizalmat teljes mértékben – fogalmazott a fiatal.

Ezt a bizalmat már több alkalommal sikerült meghálálnia. A Kispest NKK elleni második félidőben többek között jó teljesítményének köszönhetően sikerült felzárkóznia a csapatnak. Legutóbb, a Kecskemét elleni Liga Kupa-mérkőzésen kezdőként számított rá a vezetőedző, ahol szintén stabilan, jó hatékonysággal védett.

Fotó: Antal János

– Próbálok mindig egyre többet nyújtani a meccseken és szerintem meg is mutatkozik. Rengeteg tapasztalatot tudok gyűjteni hétről hétre, amiket aztán a meccsen kamatoztathatok – tette hozzá Fanni.

Természetesen a felnőtt csapat mellett, jóval nagyobb szerepet kapva az ifjúsági csapatban is helyt kell állnia. Az együttes tavaly kiharcolta a feljutást az első osztályba. Idén nyolc mérkőzésből két győzelmet és hat vereséget jegyezhetnek Gedó Fanniék. Legutóbb éppen a Szentendrét múlták felül 34-30-ra az Eötvös-csarnokban.

– Az ifi csapatban rengeteg erő van, csak sajnos ezt nem mindig tudjuk megmutatni. Az első osztályban komolyabb, jobban felkészült csapatok az ellenfeleink hétről hétre, ami komolyabb kihívás elé állít minket. A Szentendre elleni győzelem sokat jelent a csapatnak, hiszen feljebb kapaszkodtunk a tabellán. Voltak olyan meccseink, amelyeket megnyerhettünk volna, de sajnos nem sikerült. Ezen kell javítanunk az őszi szezon hátralévő és a tavaszi idény találkozóin. Hiszem, minden megvan a csapatban, hogy bent maradjunk az élvonalban – mondta magabiztosan a hálóőr, aki az év végi hatodik, hetedik helyezéssel már elégedett lenne.

Fotó: Antal János

A kézilabdában komoly terveket szövöget a gimnazista hálóőr. Ahogy fogalmazott, egy álma válna valóra, ha egyszer a magyar válogatottban is játszhatna. Természetesen emellett szeretne a legmagasabb osztályban is bemutatkozni és később edzőként is el tudja képzelni magát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.