- hirdetés -

Szoros első félidőt követően, felszabadultan és jól kézilabdázva győzte le az orosházi női kézilabdacsapat a Kecskemét együttesét a Liga Kupa első fordulójában.

OXXO Energy Orosházi NKC – Kecskeméti NKSE 39-25 (17-16)
Női kézilabda Liga Kupa-mérkőzés, Orosháza, 150 néző
Vezette: Győr Ádám, Hadas Dávid.
Orosháza:

Gedó – Antal 10, Román 3, Dancsó 4 (2), Mikula, Kenyeres 7, Bíró 2. Cserék: Cseh (kapus), Tóth S. 2, Gindeli 1, Nemes 2, Kamuti 3, Farkas 5, Horváth B. Vezetőedző: Vágó Attila.
Kecskemét:
Pálinkás 1 – Orell 3, Palotás 7, Németh K 2, Kaiser 2, Maláti 6, Konfár 1. Cserék: Németh Zs. (kapus), Karacs 1, Gulyás 1, Tóth L. 1. Vezetőedző: Varga József.
Hétméteres: 3/2 illetve 1/1 Kiállítások: 4 illetve 0 perc.

Másfél hónapon belül harmadik alkalommal találkozott a két csapat, így nagy meglepetést egyikük sem okozott a másiknak.

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, majd a kilencedik percben már 7-3-ra vezetett az OXXO Energy Orosházi NKC. Remekül működött a védekezés hazai oldalon, ami magával hozta a jó kapusteljesítményt is. Az ifjúsági csapat hálóőre, Gedó Fanni már nem először mutatta meg tehetségét.

Gedó Fanni ziccereket is hárított (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A 21. percben 12-8-ra az ONKC gárdája állt jobban, ám ebben ezután az emberhátrányoknak köszönhetően kiegyenlített a Kecskemét és a félidő végéig fej-fej melett haladtak a csapatok. Dancsó Dalma időntúli hétméteresével alakult ki a minimális hazai előny a szünetre (17-16).

A fordulás után szinte lelépték az ellenfelüket, egymás után szerezték a gólokat az orosháziak. A kapuban Cseh Roberta váltotta társát és bravúrokkal hálálta meg a bizalmat. Különösen jól működött a kapcsolat ezen az estén közte és a tíz gólig jutó Antal Jenifer között. A balszélső magabiztosan értékesítette a ziccereket, 42. percben állította be a tízgólos különbséget 26-16-nál.

Az egyik legjobbjukat, Pénzes Laurát nélkülöző vendégeknek szerencséjük sem volt a mérkőzésen. Rövid idő alatt kétszer is időt kért Varga József az ellenfél edzője. Így is csak 11 perc után sikerült megtörni a kecskeméti gólcsendet Gulyás Vanda, de ezután is egyre nőtt a távolság a két együttes között. Végül 14 góllal 39-25-re győzött az orosházi gárda.

– Szép eredmény született, magabiztosan győztünk. Egy ilyen játékerőt képviselő – igaz kulcsjátékosát nélkülöző – Kecskemétet megverni nagyon nagy fegyvertény. A Liga Kupa nagyon jó lehetőség arra, hogy egy kicsit felszabadultabban játszunk. Ebben a sorozatban olyan játékosok is nagyobb szerepet kaphatnak, akik a bajnokin kevesebbet játszanak. Bízom benne, hogy ezzel átszakad egy lélektani gát és a bajnokikon is ilyen bevállalósan és bátran kézilabdázunk majd – értékelt a találkozót követően Vágó Attila vezetőedző.

A héten NB I/B-s bajnoki mérkőzést nem játszik a csapat.Legközelebb november 10-én az NKK Balmazújváros otthonába utazik az ONKC.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.