- hirdetés -

A szép, hosszú vénasszonyok nyara után most már tagadhatatlanul itt az ősz, közelít a tél és ezzel együtt a szinte kikerülhetetlen influenza szezon. Vajon az orosháziak hogyan védekeznek ellene?

Első válaszadónk kisbabával, babakocsit tolva érkezett. Sajti-Héjja Lilláéknál eddig nem volt divatban a védőoltás.

– Nem szoktuk beoltatni magunkat, inkább csak vitaminokkal védekezünk, de most, hogy már itt van a baba, mindenképp felvesszük a védőoltást is. Egyébként nem jellemző a családban a betegeskedés, szerencsére – és talán a vitaminoknak köszönhetően – elég erős az immunrendszerünk. Idéntől azonban nem bízunk semmit a véletlenre, konzultálok a háziorvosunkkal és valószínűleg még ebben a hónapban beoltatjuk magunkat.

Papp István azt vallja, hogy jöjjön aminek jönnie kell.

– Védőoltást egyáltalán nem szoktam felvenni, nem igazán látom értelmét. Jön ahogy jön, védekezés csak annyi, hogy eszem gyümölcsöket. Nem szoktam beteg lenni, bár most éppen benne vagyok, elkaphattam valahol, valakitől, de nem vészes.

Kocsis Katalin Noémi sem híve a védőoltásnak. Csak ezért, nem is megy el az orvosához.

– Különleges dolgot nem tudok mondani, csak vitaminokkal védekezünk a családban. A védőoltást nem szoktuk beadatni, nem annyira hiszünk benne. A kislányom sokat beteg a mandulája miatt, de az influenza nem jellemző nálunk. Gyümölcsök, multivitamin készítmények, és amiről sokan megfeledkeznek, D vitamin. Ez a recept.

A kiemelt képünkön szereplő Bóné Istvánné ugyancsak a természetes megelőzés híve a védőoltással szemben.

– A védőoltással szemben a házi patikát részesítem előnyben. Gyümölcsfogyasztás is jellemző, de még inkább ilyenkor irány a patika és vásárolok vitaminokat. Orvoshoz nem igen megyek, a vitamin csomag összeállításában a tapasztalatra támaszkodom.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.