- hirdetés -

A halottak napján országszerte, így Orosházán is az emlékezésé a főszerep. Rengetegen keresik fel elhunyt szeretteik sírját, hogy elhelyezzék az emlékezés koszorúit és mécsest gyújtsanak a tiszteletükre. A temetők ezért a megszokotthoz képest hosszabb ideig tartanak nyitva.

Mind az Alvégi, mind a Felvégi temetőben reggel 8-tól este 16 óráig tart a nyitvatartás, ez azonban november 1-én, a halottak napján megváltozik. A meghosszabbított nyitvatartás szerint reggel 8 órától egészen 21 óráig látogathatják meg a temetőbe érkezők szeretteik síremlékeit és helyezhetik el a mécseseket és koszorúkat.

Tovább lesznek nyitva az orosházi temetők halottak napján (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hasonló nyitvatartási idő várható a többi Orosházához tartozó temetőben. A Corvin utcai temetőbe az Alvégi és Felvégi temetőhöz hasonlóan 8 és 16 óra között érkezhetnek a látogatók október 1-e és március 31-e között, a halottak napján azonban ebben az esetben is 8-tól 21 óráig tartanak nyitva.

A Szentesi úton, valamint a szentetornyai Gyopárhalmi temető esetében sem várható eltérés a többi temető nyitvatartási idejéhez képest, szintén 8 és 21 óra között látogathatnak ki halottak napján elhunyt szeretteikhez az emlékezők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.