- hirdetés -

Október utolsó hétvégéjén rendezték a budapesti Nemzeti Edzésközpontban a teniszezők utolsó 2019-es országos megmérettetését. A Mesterversenyre az Orosházi Városi Tenisz Klub (OVTK) két versenyzője is indulási jogot szerzett és ha már ott voltak, nem is maradtak adósak a jó eredményekkel.

Háromnapos Mesterverseny várt az OVTK két teniszezőjére, Lehoczky Annára és Juhos Tiborra Budapesten, a Nemzeti Edzésközpontban, ahova egész éves jó teljesítményüknek köszönhetően jutottak el. Idei utolsó megmérettetésükön is kiváló játékkal rukkoltak elő.

Juhos Tibor a legjobb nyolc versenyző közé jutott be korcsoportjában, ahol csak a későbbi bronzérmes versenyző tudta megállítani. Elmondta, nagy élmény volt számára a Mesterverseny, mely egyben az utolsó korosztályos versenye volt, jövőre már a felnőttmezőnyben bizonyíthat.

– Az első mérkőzésen pazarul ment a játék, sajnos a négy közé jutásért vívott küzdelemben nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettem volna és az ellenfelem is nagyon jól játszott. Összességében jó volt itt lenni, fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb – nyilatkozta a fiatal versenyző.

Csapattársa, Lehoczky Anna az orosházi tenisz történetében először kimagasló játékkal, öt mérkőzést lejátszva szerezte meg a harmadik helyet és a Magyar Tenisz Szövetség ezzel járó 100 ezer forintos támogatását.
– Az iskolai tanulmányok mellett picit kevesebb edzéssel és mentális fáradtsággal vágtunk neki a versenynek, de az akaraterő és a kitartás meghozta gyümölcsét és így sikerült elérni ezt a számomra is fantasztikus eredményt – mesélte.

Edzőjük, Németh István hozzátette, hatalmas élmény volt a háromnapos versenyen való részvétel és büszkén figyelni tanítványait, ahogy felveszik a versenyt a korosztály legjobbjaival, ahova teljesítményük alapján ők is tartoznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.