- hirdetés -

Az orosházi kötődésű Mihály Norbert (a nyitóképen középen) a közelmúltban országos bajnok lett a rallycross amatőr 1600-as kategóriájában. Ennek apropóján ültünk le beszélgetni az újdonsült bajnokkal.

Szeptember 28-án és 29-én rendezték meg Máriapócson az országos rallycross bajnokság utolsó futamait, az eredmények alapján Mihály Norbert lett a magyar bajnok.

Gratulálok a győzelemhez!

– Köszönöm szépen. Nagyon boldog vagyok, életem álma teljesült. A rallycross amatőr 1600-as kategóriában sikerült megvédenem a bajnoki címemet. Mindkét szabadedzést megnyertem, kicsit szorosabb volt, mint az előző futamokon megszokott. Itt már tudtam, hogy megvan a bajnoki cím, így felszabadultan versenyeztem.

Hosszú út vezetett idáig. Kezdjük az elején, mit tudhatunk Önről?

– Negyvenhat éves vagyok, Makón élek. Orosházán születtem, gyermekkoromat Tótkomlóson és Ambrózfalván töltöttem. Iskolai tanulmányaimat Orosházán végeztem, géplakatosként szereztem szakmát. Mint minden fiú, én is imádtam a focit és az autókat. Hamar rájöttem, hogy az utóbbiban érhetek el nagyobb sikereket, így inkább az autók felé húztam. Tinédzser koromban a félelmet nem ismerve, szeltük Tótkomlós utcáit a haverokkal vasárnaponként,  kihasználva a hétvégi nyugalmat. Ennek persze édesanyám Ladája itta meg a levét. Ekkor már tudtam, hogy a sebesség a „nagy Ő „.

Mivel kezdődött?

– Az első pár év a ladacross-ban telt. Onnan a roncsderbibe vándoroltam, majd az autócross-ba. Az anyagiak híján magunk készítettük a versenygépeinket. Saját hibáinkból tanulva jöttünk rá, mit kell erősíteni és min lehet könnyíteni. Amatőr autocross és rallycross kategóriában ügyeskedek azóta. Egészen jól megy, de mivel technikai sportról beszélünk, megesik, hogy nem jönnek össze a dolgok.

Az eredményekből ítélve, többnyire sikerül.

– Három bajnoki címmel dicsekedhetek, melyből egy autocross, kettő pedig rallycross. Mivel sokakat megfertőztem a környezetemben ezzel a sporttal, ezért Marosmenti Extrémsport Egyesület néven alapítottam egy egyesületet és 2010 óta saját pályával rendelkezünk Makón, ahol évente két versenyt rendezünk. Kipróbáltam magam nemzetközi versenyen is. Az idén két szlovákiai megmérettetésen vettem részt. Úgy gondolom, hogy a rallycross kategóriában lehet még tovább lépnem a nemzetközi szint felé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.