- hirdetés -

Jó hír a horgászoknak, hogy Orosháza vizeinek halállománya ismét jelentős mértékben szaporodik. A Kedvenc Sporthorgász Egyesület és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége(KHESZ) összefogásával érkeznek az uszonyosok.

Jól fogták a halat az orosházi horgászok az idén a Gyopárosi északi és déli tóból, de a Béke Homokbánya tóból is, köszönhetően az átgondolt és tervezett telepítéseknek. Most ismét gyarapszik a zsákmánynak való.

A szövetségtől (KHESZ) érkezett kedden az első néhány szállítmány. A Béke Homokbánya tóba és a gyopárosi tavakba is tettek pontyot és fehér halat is. Az őszi telepítés első lépcsőjében a homokbányába 540 kiló, vegyes nagyságú, de 70%-ban horogérett pontyot és 656 kiló fehér halat hoztak a tartálykocsik. Gyopárosra 307 kiló ponty és 217 kiló fehér hal érkezett.

A telepítés második ütemére várhatóan november 13-án kerül sor. Ekkor a Kedvenc Sporthorgász Egyesület hozat az orosházi vizekbe hat és fél mázsa pontyot, és a szövetséggel közös finanszírozással öt mázsányi keszeget. Ez utóbbi táplálékul szolgál az itt levő ragadozó állománynak, de zsákmánynak sem utolsó.

Nemes Attila, a KHESZ ügyvezetője az akcióval kapcsolatban elmondta, hogy a szövetség nagyra értékeli a különböző tag egyesületek önerős telepítési törekvéseit.

– Mi a szövetségnél nem csak értékeljük, de támogatjuk is ebben a tevékenységükben az egyesületeket. Lehetőségeink szerint igyekszünk saját forrásainkból megtoldani, további halakkal növelni az így vízbe kerülő mennyiséget. Erre láthatunk novemberben is példát – mondta el az ügyvezető.

Majd tizenhét mázsa hal tehát már megérkezett, ismerkedik új otthonával, a többit pedig novemberben várjuk. Tehát pecára fel horgászok. Görbüljön…!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.