- hirdetés -

Az ország legjobb utánpótlás asztaliteniszezői látogattak Orosházára a múlt hétvégén. A 2008-ban elhunyt egykori kiváló asztalitenisz játékos majd edző és sportvezető emléke előtt tisztelegtek.

Az október 26-27. között megrendezett rangos utánpótlás emléktornát már 12. alkalommal rendezte az orosházi PET-BAU ASE. Ebben az évben is meghaladta a négyszáz főt a nevezők létszáma, akik U11 és U13 korosztály mellett serdülő páros versenyszámban álltak az asztalok elé az Eötvös-csarnokban.

Fotó: Rosta Tibor

– Az ország egyik legnagyobb utánpótlás versenyével méltóképpen tudunk megemlékezni Pintér Attila munkásságáról. Úgy gondolom, hogy örömmel jönnek hozzánk az ország klubjai, nekik kulturált körülményeket tudunk biztosítani – fogalmazott Bogdánffy Csaba, a PET-BAU ASE szakosztályvezetője, a verseny főszervezője.

Az orosháziak közül az U11-ben és U13-ban egyaránt két fő nevezett, míg serdülőben hárman indultak. A szakosztályvezetőtől megtudtuk, hogy az újonc korúak a rutinszerzés volt a legfontosabb, míg Hudák Dorinától már komolyabb eredményt várt el a klub szakvezetése.

– Serdülők között egyéniben a nyolc közé várom Dorinát, míg párosban Nagy Lilivel közösen a dobogót tűztük ki célul – tette hozzá még a verseny előtt Bogdánffy Csaba.

Nos az elvárásnak csak részben felelt meg Hudák Dorina, miután egyéniben a főtáblára jutott, de a nyolc közé nem sikerült beverekednie magát. Párosban viszont már teljesítette a kitűzött célt, miután a dobogó harmadik fokára állhatott.

Egy részben orosházi siker mégis született, hiszen serdülő egyéniben aranyérmes lett Balogh Ágnes Kíra a Békés TE versenyzője, aki az NB I-ben a PET-BAU ASE együttesét erősíti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.