- hirdetés -

Zsúfolásig megtelt a városháza tanácsterme előtt kialakított galéria csütörtökön délután. Sokan voltak kíváncsiak Zsurkáné Benyovszky Piroska munkáira.

A művésznő hatvanöt esztendeje született Tótkomóson. Negyven éve él és alkot Orosházán. 1997-ben csatlakozott Fekete János, felnőtt művészeket tömörítő csoportjához, később autodidakta módon fejlesztette tovább művészetét. Akrillal, akvarellel és olajjal dolgozik. Festményein főként tájakat, csendéleteket örökít meg, mesterien használva a hideg kékeket és a meleg barnákat, okkereket, tüzes pirosakat egyaránt.

Főként tájképeket és csendéleteket fest (Fotó: Rosta Tibor)

Az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület (OKKE) és a Nagy Gyula Területi Múzeum kiállításának megnyitóján az OKKE elnöke F.Varga Mária méltatta a művésznő életművét és alkotásait.

A megnyitó közönsége nagy örömmel nézte a festményeket, csakúgy mint a megnyitó műsorát, melyet a művésznő unokának verseiből és Takács Noémi akrobatikus rúd fitness műsorából állítottak össze a szervezők.

Zsurkáné Benyovszky Piroska kiállítását november huszonhetedikéig tekinthetik meg a képzőművészet szerelmesei, a Városházi Galériában, a polgármesteri hivatal nyitvatartási ideje alatt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.