- hirdetés -

A Tótkomlósi Nyugdíjas Egyesület a hét végén tartotta az Idősek Világnapi megemlékező ünnepségét, melyre meghívta a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének Férfi Kórusát.

A Polgármester ünnepi köszöntőjét követően léptek színpadra az orosházi dalosok. Az énekkar határőr nótákat, katonadalokat és népdalokat adott elő nagy sikerrel, amit bizonyít, hogy több zenében jártas vendég kereste meg a műsor után a tagokat és melegen gratuláltak a fellépéshez.

Nagy sikert aratott Tótkomlóson a nyugdíjas határőr kórus (Fotó: HNYOE)

A Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete kórusa hat esztendővel ezelőtt alakult, azzal a fő céllal, hogy az egyesület rendezvényein szórakoztassa fellépéseivel a tagságot. Később híre ment a kórus remek munkájának és jöttek sorra a meghívások. Az elmúlt néhány hónapban felléptek Kardoskúton, Erdélyben, a Nagyszalontai Kórustalálkozón, a Vajdaságban, a Magyarkanizsai Nyugdíjas Egyesület vendégeként és Biharugrán a kórus találkozón. Az együttes nyugállományú határőr,- és rendőrtisztekből áll, akik – mint a felsorolásból is kiderül – nyugállományban is aktívak, pedig kórus átlag életkora 73 év.

Az énekkar tagjai az ünnepi ebéd elfogyasztása után aktívan bekapcsolódtak a zenés-táncos mulatságba, amely a késő délutáni órákig tartott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.