- hirdetés -

Egyre többen választják továbbtanulásuk helyszínéül a Kodolányi János Egyetemet. Az intézmény kollégiumi szolgáltatása is elindult, tíz hallgató foglalhatta el szállását.

Nappali tagozaton, levelező és távoktatási képzésben, valamint szakirányú továbbképzésen közel kétszázan kezdték meg a 2019/2020-as tanévet a Kodolányi János Egyetemen. Idén is népszerűek voltak a felsőfokú szakképzések, mint a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodás-menedzsment, valamint a televíziós műsorkészítő képzések. Összesen öt alapképzésben vesznek részt a hallgatók, emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, közösségszervezés, szociális munka és turizmus-vendéglátás szakokon folynak tanulmányok. Nappali tagozaton 54 hallgatóból 31-en első évfolyamon kezdték meg a tanévet, míg levelező és távoktatási tagozatokon 45 hallgatóból 20 első évfolyamos.

Szakirányú továbbképzésen 110 fő kezdte meg a tanévet közoktatási vezető és pedagógus -szakvizsga, erkölcstan, etika szakos pedagógus szakirányú továbbképzési szak, mentorpedagógus pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak, valamint család- és gyermekvédelem szakos pedagógus szakokon. Ahogy már hírt adtunk róla, népszerűnek számítanak az intézmény továbbképzései. A júniusi vizsgák alkalmával az egyetem központi székhely igazgatója úgy fogalmazott: az elmúlt hosszú évek tapasztalata, hogy a hallgatók megbíznak az intézményben. A jó hírnévnek köszönhetően nem csak a környékről, hanem más megyékből is érkeztek hallgatók.

Berényi György, Puskás Dorottya és Hegedűs Gellért Pál szintén a Kodolányit választották, mind a hárman kollégisták (Fotó: Rosta Tibor)

A Kodolányi kollégiumában is beindult az élet, a 48 férőhelyből 10 talált gazdára. A megkérdezett kollégisták egyhangúan kijelentették: szeretik az intézmény által nyújtott szállási lehetőséget. Egyikük, Berényi György Mórahalomról érkezett a Kodolányira, turizmus-vendéglátás szakra jelentkezett.
– Családias a légkör, közel a természethez – tökéletes összhangot jelent számomra. A kollégiumban mindenki barátságos, egy igazi csapat alakult ki, a lakótársammal is nagyon jól kijövök, szeretek itt lenni – vázolta Berényi György.

Puskás Dorottya Dombiratosról érkezett, szintén turizmus-vendéglátás szakon tanul. Az utazási iránti szeretete vezette erre a pályára. Ő is kollégista.
– Előnyként emelném ki azt, hogy kevesen vagyunk, így jobban összetartunk. A kollégiumnak van egy sajátos hangulata, ami nagyon megtetszett – nyilatkozta. Szintén Dombiratosról érkezett Orosházára Hegedűs Gellért Pál. A Kodolányi János Egyetemet annak közelsége miatt választotta, televíziós műsorkészítőnek tanul. Meg van elégedve a kollégium nyújtotta szolgáltatásokkal.
– A felszereltséget tekintve a megye vezető kollégiumai közé sorolnám. Szeretek itt lenni, jó a társaság, jó a hangulat – mondta.

Az intézmény minden évben programok sokaságával készül, melyek nem csak hallgatóik, hanem a térség diákjai számára egyaránt kínál tudást és kikapcsolódást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.