- hirdetés -

Kecskeméten rendezték a hét végén a hagyományos Zsoldos Zsolt emlékversenyt, melyen három versenyző képviselte az orosházi dzsúdót.

A serdülő és ifjúsági korosztály részére meghirdetett országos versenyre – talán a győriek kivételével – az ország minden részéből érkeztek a sportolók. Mintegy kétszázan léptek tatamira, köztük a serdülők mezőnyében versenyző Patyi Anna és Szűcs Roland és az ifik közt küzdő Patyi Ákos.

Patyi Ákos minden meccsét megnyerte (fotó: OJSE)

A női 57 kilóban Patyi Panka jól versenyzett és egy pillanatnyi kihagyás miatt elszenvedett egyetlen vereség miatt lett „csak” ezüstérmes. Náluk az ötös csoportból volt egy hármas körbeverés és csak a néhány dekányi súlykülönbség döntött az érmek színéről. Így fordulhatott elő, hogy az a kislány lett az első, akit Panni tizenöt másodperc alatt legyőzött, és akitől kikapott, lett a bronzérmes.

Szűcs Roli a súlycsoportjában szinte mindenkinél kisebb termetű, így nincs könnyű dolga. Az első meccsén egy nagy riválist sikerült legyőznie, majd volt még egy sima meccse. Ezután jött egy vereség, ahol szintén becsülettel tette a dolgát, de jobb volt az ellenfél.

Az ifiknél – a válogatott kerettagok jó részének távollétében is – erős mezőny jött össze. Patyi Ákos az első összecsapását 20 másodperc alatt ipponnal zárta le és később is irányította (és meg is nyerte) mindegyik mérkőzését.

A fiatalok edzője Tóth Béla elégedetten nyilatkozott a verseny után a tanítványok teljesítményéről.
– Néhány apró hibától eltekintve becsülettel küzdöttek a versenyzőim. Igyekszünk ezeket kijavítani és nagyon remélem, hogy a Diákolimpiákon és az országos rangsorversenyeken is sikerül majd jó teljesítményt nyújtaniuk – összegzett az Orosházi Judo SE vezetőedzője.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.