- hirdetés -

Nem csak gépjárművet, de más felszereléseket is kapott a megyei szervezet, amelyek jelentős segítséget nyújtanak a mindennapi munkában.

Egy pályázatnak köszönhetően jutott új teherautóhoz a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete. Tóth Zoltánné, a szervezet megyei igazgatója elmondta, nagy segítséget jelent az új jármű.

– Egy 18 éves teherautót vált az új gépkocsi. A Magyar Vöröskereszt infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek integrációjáért elnevezésű pályázaton 650 millió forintos támogatáshoz jutott a vöröskereszt. Ennek keretében kaptuk meg az új teherautót, de további felszerelések és számítástechnikai eszközök is érkeztek a megyei szervezethez. Civil szervezet lévén saját forrásból nem lett volna lehetőség ezek beszerzésére – nyilatkozta az igazgató. Hozzátette, a pályázatból a megyei szervezet székházának felújítására is jut pénz.

Kérdésünkre, hogy mi a helyzet a békés megyei szervezettel, elmondta nagyban folyik a munka, készülnek a véradó ünnepségekre, illetve a jövő évi véradóterv is tervezési fázisban van.
– Minden év októberében összeülünk az Országos Vérellátó Szolgálat területi felelőseivel, hogy elkészítsük a következő évi terveket napra lebontva, most is éppen ez zajlik, de készülünk a november 27-i Véradók Napjára a véradó kitüntetésekkel egyaránt, valamint hamarosan kezdetét veszi a karácsonyi szeretetakciók előkészítése is. Munka és tennivaló akad bőven, főleg az évnek ezen időszakában – vázolta Tóth Zoltánné.

Az igazgató kiemelte, Orosházán továbbra is nagy a véradókedv, bár a megye más részein kissé visszaesett az adakozók száma az elmúlt időszakhoz képest.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.