- hirdetés -

Az #soschallenge életmentő tudást terjeszt, az újraélesztés fontosságára hívja fel a figyelmet. Az Orosházi Kórházban is népszerű az új kezdeményezés.

Az internetes kihívások korát éljük, az október 16-i újraélesztés világnapja alkalmából az SOS Elsősegély nevű Facebook-oldal is elindított egyet, az SOS Challenge nevű kihívást.

A teljesítéséhez egy fotót vagy egy videót kell készíteni az alábbi képen látható testhelyzetben, újraélesztős kéztartásban. A helyszíne egyszerű vagy akár extrém is lehet. Az elkészített tartalmat ezután meg kell osztani a közösségi oldalakon és kihívhatunk további három embert az alábbi posztban olvasható ismeretterjesztő szöveggel.

A kihívás elért az Orosházi Kórházba is, először az SBO-s orvosok és ápolók az Akut Szakasz felhívására teljesítették a küldetést. Az új kezdeményezés gyorsan terjedt, hiszen a Belgyógyászati Osztályon ügyeletben lévő kollégák is megcsinálták az intézmény liftjében.

Fotó: Orosházi Kórház Facebook-oldala

Az újraélesztés világnapja alkalmából október 16-án egyébként az ország 136 mentőállomásán – köztük Orosházán is – várták az érdeklődőket, ahol az újraélesztés alapjait sajátíthatták el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.