- hirdetés -

Az elmúlt évek eredményes programjának idén is a Petőfi Művelődési Központ ad otthont, fővédnöke Surányi Judit szociológus a Rehab Critical Mass alapítója. A szervezők célja az akadályozottsággal élők elfogadásának erősítése, az előítéletek, tabuk ledöntése.

A 2019-es esztendő már a negyedik a sorban, amikor Nagyné Rucz Éva kezdeményezésére Fogadj el! Napot tartanak Orosházán. Az összfogyatékossági rendezvény a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával valósul meg egy cél érdekében: az akadályozottsággal élők elfogadásának erősítéséért.

– A célunk a fogyatékkal élők mindennapjainak bemutatása, az előítéletek, a tabuk ledöntése. Teret nyújtunk a megismerésre, a találkozásra arra, hogy az érintettek megszólaljanak és bepillantást engedjenek a mindennapjaikba. Közös erővel hirdetjük, hogy merjünk nyíltan kérdezni, merjünk nyíltan válaszolni, merjünk nyíltan szeretni, és együtt merítünk erőt a folytatáshoz – emelte ki Nagyné Rucz Éva főszervező.

Az idei, a Fogyatékkal élők világnapja alkalmából szervezett rendezvény fővédnöke Surányi Judit szociológus a Rehab Critical Mass alapítója lesz, a megnyitót Hatvany Viktória festőművész tartja. A programok sorában kiemelt szerepet kap ezúttal is az a kötetlen beszélgetés, melynek meghívottjai – a teljesség igénye nélkül – Tunyogi Imre slammer, illetve Garamvölgyi Gréta gyógypedagógus.

Az ingyenes rendezvény időpontjai: 2019. november 23. 10.00 óra, helyszíne a Orosháza, Petőfi Művelődési Központ lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.