- hirdetés -

Az Ezüst Fenyő Idősek Otthonában sem maradhatott el a 2019-es Idősek Napjának megünneplése. A köszöntések mellett táncos és énekes produkciókkal készültek október 17-én az intézmény ellátottjai számára.

28 évvel ezelőtt, 1991-ben nyilvánította október 1-ét az Idősek Világnapjává az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ). Az elmúlt években fokozatosan vették át a szép hagyományt a magyarországi intézmények is, így a 2005-ben átadott Ezüst Fenyő Idősek Otthona is. Nem volt ez másként idén sem, ezúttal október 17-én köszöntötték az intézmény ellátottjait.

Benkőné Kiss Zsuzsa, az idősotthon szakmai koordinátora köszöntötte elsőként a lakókat és a rendezvény vendégeit. Köszöntőjében elmondta, fontosnak tartja, hogy az idős emberek érezzék azt, hogy megbecsüljük őket, tisztelettel vagyunk irántuk.
– Köszöntöm önöket, akik hosszú évek munkáját, tapasztalatát tudhatják maguk mögött. Szeretetükkel és bölcsességükkel mindig a rendelkezésünkre állnak. Kívánom önöknek, hogy legyenek önfeledtek és töltsék boldogan és jó egészségben a napjaikat – tette hozzá.

Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte az Ezüst Fenyő lakóit (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ezt követően Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere vette át a szót, aki az Ezüst Fenyő dolgozóiak is köszönetet mondott, akik mindent megesznek azért, hogy az ellátottak jól érezzék magukat. A polgármester elmondta, örömmel tölti el, hogy ismét eljöhetett egykori munkahelyének rendezvényére.
– Örülök annak, hogy olyanokkal találkoztam, akiket már évek óta ismerősnek mondhatok, kívánom, hogy érezzék úgy magukat, mintha egy nagy család tagja lennének, ami szereti önöket – hangsúlyozta.

Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy az idősek szellemisége és élettapasztalata tiszteletre méltó. Ugyan testük, megfáradt és az idő is nyomot hagyott arcukon, mégis nyugalmat és biztonságot biztosítanak a körülöttük élőknek, akik így segíthetnek nekik aktívabbá, szebbé varázsolni mindennapjaikat.

A Székács iskola tanulói néptánccal készültek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A köszöntéseket követően a fellépéseké volt a főszerep, elsőként a Székács József Evangélikus Iskola negyedik osztályosai örvendeztették meg az időseket egy néptáncos produkcióval. Őket a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola társastáncosai követték, de Takaró Erika színművész előadását is megnézhették, ő Nótacsokorral kedveskedett az ünnepelteknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.