- hirdetés -

Kedden is folytatta az intézmény jubileumi, 125 születésnapja alkalmából tartott programjait az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Az október 15-i napjuk az egészséges és környezettudatos életmód jegyében telt, délután pedig az innentől Szabó Magda nevét viselő könyvtárukat avatták fel.

Október 15-én az egészséges és környezettudatos életmód határozta meg a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola ünnepi programjait. A nap folyamán az intézménybe ellátogató felnőtteknek véradásra nyílt lehetősége, a gyerekek többek közt egészséges ételeket készítettek és kóstoltak, de a Pillekő Projektben is részt vettek.

– Ennek a lényege, hogy PET palackokból építettünk különböző formákat a gyerekekkel közösen, kerámia nyersanyagokat feltapasztunk rá és dekorációs festéssel is lehet díszíteni, majd használatba venni utcabútorként vagy kerti bútorként – mesélte Antal Csaba, a projekt megálmodója.

Délután a könyvtárhoz indultak a gyerekek és tanáraik, ahol az intézmény könyvtáravató ünnepsége kezdődött meg, mely innentől kezdve az Abigél, a Szemlélők és az Ajtó írójának, Szabó Magdának a nevét viseli.

– Nagy örömünkre szolgál, hiszen a gyerekek gyakran jönnek le a könyvtárba, szeretnek is ide járni. Épp ezért bízunk benne, hogy Szabó Magda műveivel is meg fognak ismerkedni – mondta Ferencsik Zoltánné, az iskola könyvtárosa és pedagógusa.

A hetedik osztályos Bánfi Botond egy rövid szavalattal készült, majd az iskola 8.A osztályának tanulói adtak elő ünnepi műsort, felidézve a könyvtár névadójának életútját. Ferencsik Zoltánné a Szabó Magda műveivel kapcsolatos élményeiről mesélt a diákoknak, bízva benne, hogy a 2007-ben elhunyt írónő műveivel továbbra is megszólíthatja az olvasókat.

Szalkay Róbertné, iskolalelkész köszöntőjét követően Szalkay Róbert, református lelkész és Víghné Pintér Lilla, az intézmény igazgatója leplezte le a Szabó Magda Iskolai Könyvtár emléktábláját. A gyerekek ezt követően érdeklődve néztek körül a könyvek között, többek közt a névadó műveit is kézbe kapva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.