- hirdetés -

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 9. fordulójában szomszédvári rangadót játszottak Nagyszénáson.

Az OMTK-ULE 1913 csapata az előző fordulóban hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a Bcs. Jamina ellen, a Nagyszénás a Bcs. Előre II. otthonában szenvedett 4-0-s vereséget. Az OMTK-ULE csapata hat ponttal a 6. helyről várta a találkozót, a Nagyszénás három egységgel a sereghajtó, 8. helyről kezdte a mérkőzést. A találkozó előtti beharangozóban mindkét edző optimistán várta a találkozót.

Nagyszénás SE – OMTK-ULE    2 – 1    (0 – 1)

Nagyszénás, 300 néző. Vezette: Coroban Cristian (Naghi Remus, Arsa Emil)

Nagyszénás: Blaskó – Godár, Kajtár (Szilágyi), Rafaj, Vajgely – Libor, Vili, Nyéki (Vincze), Borgulya – Juhász (Márk), Miszlai. Szakvezető: Tasi Róbert.

Orosháza: Marunák – Kasuba, Dajcs, Barna (Szabó N.), Selmeczy – Harangozó, Kukovecz, Simon R., Fehér – Mazán (Buczku), Szabó Á. (Bónus). Edző: Buza Barnabás.

Gólszerző: Vincze (87.), Libor (89.), ill. Simon R. (15.).

Már az első percben Harangozó távoli lövése jelezte, hogy „élesen” kezd az ULE. Ekkor még Blaskó kapus védett, de negyedóra elteltével már a szénási portás is tehetetlennek bizonyult. A 15. percben Szabó Áron ütempasszára Simon rajtolt, majd okosan emelt a kapus felett a hálóba, 0-1. A félidő derekán a 30. és a 32. percben Fehér szabadrúgásai kerülték el a kaput. A 35. percben Barna 23 méteres lövése tévesztett célt. Az első hazai lehetőségre 37 percet kellett várni. Szöglet után Vincze Alex fejelt egy lépésről mellé. A 44. percben Vincze lövését ölelte magához Marunák.

A pirosmezes orosháziak több ziccert is kihagytak (Fotó: Bohus Krisztián)

A második félidő elején eldőlhetett volna a mérkőzés. Az 50. percben Simon az alapvonalig vezette a labdát, majd laposan középre passzolt és az érkező Szabó Áron egy lépésről fölé pörgette a labdát. A 66. percben Szabó Á. átadását Barna lőtte 16 méterről fölé, ezzel az Orosháza el is lőtte a puskaporát. Érthetetlen módon a csapat magára húzta ellenfelét, amire a bajnokságban nem először – ráfizetett. A 87. percben egy mélységi passzt követően Vincze Alex egy pattanás után 13 méterről a hosszú sarokba lőtte a labdát, 1-1. A 89. percben Miszlai-Vincze összjáték után Vincze lövése Marunák kapusról kipattant és a szabadon érkező Libor öt méterről a hálóba lőtt, 2-1. A hazaiak érthetően örömtáncot jártak a lefújást követően, míg a vendégek magukba roskadva hagyták el a pályát, hiszen tudták, önmagukat verték meg ezen a mérkőzésen.

Tasi Róbert: – Nagyon gyengén játszottunk, érthetetlen számomra, hogy nem tudtuk megvalósítani a megbeszélt taktikát. Pontatlanok és bátortalanok voltunk. Ennek ellenére nagyon örülünk az első győzelemnek. Remélem, átlendít minket a sikertelenebb szériánkon.

Buza Barnabás: – Igazságtalan játék a foci, többet érdemeltük ezen a mérkőzésen. Ameddig nem zárjuk le a találkozót, addig így fogunk járni.

Az OMTK-ULE 1913 csapata október 19-én, 14.30 órakor Körösladányban lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.