- hirdetés -

Az orosházi Móricz ovisok is csatlakoztak a Code Week (Kódolás Hete) Európai programjához. Vörösmarty-s iskolásokkal együtt, játszva tanulhattak a kicsik.

Ha a programozásról (kódolás) és az óvodásokról beszélünk egyszerre, kevesen találnák meg a közös pontot. Pedig egyszerű. Ha a digitális kompetencia fejlesztése játék közben történik, az apróságok jókedvvel, észrevétlenül tanulnak, és az itt szerzett alapoknak jó hasznát veszik később. Erre láthattunk példát csütörtök délelőtt a Móricz Zsigmond utcai óvodában.

Mint Zanóczné Markovics Szilvia óvodavezető elmondta, egy pályázat jóvoltából sikerült a programot tető alá hozni.

A robot-méhecske engedelmesen követte a programozott útvonalat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A Játékkoszorú Alapítvány az Óvodásokért támogatásával egy pályázaton vettünk részt, ahol sikerült eszközöket nyernünk, melyek segítségével bekapcsolódhattunk az Európai Kódolás Hete programsorozatba. Két robot „méhecskét” és egy informatikai képességfejlesztő társasjátékot vásároltunk. Ma a Vörösmarty Mihály Általános Iskolából érkeztek hozzánk gyerekek, akik együtt játszanak a kicsikkel – tette hozzá a tagintézmény vezető.

Az ovisok meglepő gyorsasággal kódolták a robot méhek útját, „akik” a programhoz híven szépen haladtak a labirintusban és jutottak el a célul megjelölt állatfigurához. Ha nem volt pontos a kód, a nagyobbak türelmesen segítettek, így gyorsan repült az idő.

A Europe Code Week honlapján a következő jelmondat olvasható : „Az európai programozási hét egy alulról szerveződő kezdeményezés, amelynek célja a programozás és a digitális jártasság szórakoztató és érdekes módon történő bemutatása.”

Az orosházi Móricz oviban látottak tökéletesen megvalósították ezt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.