- hirdetés -

Jubileumi, 125. születésnapját ünnepli idén a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, melyet különleges ünnepségekkel tennének emlékezetessé. Október 11-én többek közt közös futással és faültetéssel kezdték meg a programsorozatot.

Az ünnepélyes megnyitót követően mind az alsós-, mind a felsős osztályok tagjai a Táncsics utcára vonultak át futófelszerelésükben, ahol egy 1517 méteres táv teljesítésével kezdték meg az ünnepi programsorozatot.

– Különleges szám az 1517-es, mellyel a reformáció alapításának évfordulójára emlékezünk. A közös futás egy olyan program, amit évről évre megismétlünk októberben az iskola születésnapján, immár kilencedik éve. Az idei alkalom mégis különlegesebb a többinél, hiszen egyfajta felvezetése az ünnepi programsorozatnak – mesélte Fehérné Kiss Katalin, az iskola pedagógusa.

A Táncsics utcán rajtolt el az 1517 méteres futás (Fotó: Rosta Tibor)

A rövid időre lezárt útszakaszon nagy lendülettel vágtak neki a távnak diákok és tanáraik egyaránt. Az intézmény hetedik osztályos tanulói, Horváth Áron és Hajdú Fanni is minden évben csatlakozik a futók csapatához. Mint mondták, sport és szórakozás szempontjából is tökéletes kikapcsolódást nyújt a program.

– Minden évben kicsit elfáradunk, de igyekszünk a maximumot nyújtani. Nyilván jó szórakozás is egyben, kellemes kikapcsolódás az osztálytársainkkal, mégis komolyan kell venni, hiszen az iskola életében nagyon fontos nap a mai – tette hozzá Horváth Áron.

Az alsó- és felső tagozatos diákok is részt vettek a futáson (Fotó: Rosta Tibor)

Ezt követően többek közt táncházzal és különböző reformációs játékokkal töltötték délelőttjüket, melyet délben egy közös faültetéssel zártak az iskola udvarán. Öt évvel korábban líceumot ültettek az iskola udvarán, ezúttal a császárfára esett a választás. Egy időkapszulát is elhelyeztek, mely az utókornak tartogat fontos üzeneteket, többek közt a tanulók és pedagógusok neveit, a napokban készített fotókat, az iskola pedagógiai kiadványsorozatának köteteit és évfordulós programfüzeteket is tartalmazza.

Az ünnepségsorozat első napját faültetéssel zárták (Fotó: Rosta Tibor)

Joó Mariann és Szalkay Csaba, ötödik osztályos tanulók szavalatát követően az alsó- és felső tagozatos osztályok képviselői is segítettek az ültetésben. Végül Szalkay Róbert, református lelkész egy áldással zárta a közös faültetést, egyben az ünnepi programsorozat első napját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.