- hirdetés -

Idén is megrendezte szokásos, Idősek Napi ünnepségét a Platán Idősek Otthona. Ezúttal október 10-én köszöntötték az intézmény ellátottjait ünnepi ebéddel és különböző fellépésekkel.

Egy nap, ami csak róluk szól – idén sem maradhatott el a Platán Idősek Otthonában a hagyományos, Idősek Napja alkalmából tartott ünnepség. Ezúttal október 10-én köszöntötték az intézmény ellátottjait. Urbán-Szarka Krisztina, a Platán Idősek Otthonának vezető ápolója kiemelte, ellátottjaik boldog nézői a műsoroknak, mindig szívesen ülnek be, hogy kicsit kikapcsolódjanak.

Hasonló véleményen volt Györgyi Ferencné, aki 5 éve költözött be az intézménybe.
– Ezek nagyon jó programok, ahol kicsit kikapcsolódhatunk, színesebbé teszi a mindennapi életünket, hétköznapjainkat. Amióta csak bejöttem ide, mindig részt vettem az összes ünnepi összejövetelen és ez most sincs másként – hangsúlyozta.

Dávid Zoltán, polgármester is köszöntötte az időseket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az ünnepi beszédek sorát Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere nyitotta, aki az ellátottak köszöntése mellett köszönetet mondott az Egységes Szociális Központ dolgozóinak is, kiemelve egész éves igyekezetüket.
– Nagy örömmel fogadtam el a meghívást, boldog vagyok, hogy itt lehetek. Örömteli ez a pillanat, ami ma eljött. Minden kedves szépkorúnak, azt kívánom, hogy idősebb korát is boldogságban és szeretetben élje meg – tette hozzá Dávid Zoltán.

A polgármestertől Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ igazgatója vette át a szót, aki a generációk egymás iránti tiszteletét és megbecsülését emelte ki, mely nélkül nem működhet jól a világ. Ezt többek közt az intézmény ellátottjainak gondoskodása, féltő szeretete tette lehetővé.

A Könd utca óvodásai vidám műsorral kedveskedtek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Megint eltelt egy év és mi megint megilletődve köszönjük meg önöknek, valamint hozzátartozóiknak, hogy intézményünket választották és hogy együtt lehetünk. Ha szétnézek önök közt, látom ugyan az idő múlását, a kissé megfáradt szemeket, melyek már inkább a múltba tekintenek. Mégis érzem, hogy ennek ellenére is fiatal a szívük és képesek bármiben örömüket lelni – mondta köszöntőjében Bogárné Kiss Ildikó.

Ezt követően ünnepi műsor vette kezdetét, felléptek többek közt a Könd utcai óvodásai, Kun Róbert egy vicces, elgondolkodtató párbeszéddel készült, de a zenés-táncos produkciók sem maradhattak el. Az ünnepnapot végül egy közösen eltöltött ebéd koronázta meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.